Emil Boc vrea sa schimbe constitutia

Emil Boc vrea sa schimbe constitutia

0 71

Presedintele Pardidului Democrat Liberal, Emil Boc, a gasit solutia pentru o mai buna guvernare in Romania. In opinia domniei sale, constitutia trebuie modificata, pentru a se lamuri raportul dintre presedinte si premier, iar Parlamentul ar trebui restrans la o singura Camera decizionala. Pentru a avea efectul scontat, aceste modificari ar trebui realizate cat mai rapid.
„Din nefericire, avem un sistem constitutional care trebuie reformat imediat. In ce democratie din lume credeti ca mai exist o asemenea situatie ca la noi, adica Parlamentul, care isi are puterea de la popor, decide ca presedintele trebuie sa fie suspendat. Primul-ministru, care este alaturi de ei, spune ca presedintele trebuie suspendat si demis din functie. Trebuie rezolvata problema raporturilor dintre presedinte si premier, pentru a spune foarte clar cine decide in Romania: cel care este numit sau cel care este ales, si ce prerogative ii dam”, sustine presedintele PDL.
In opinia presedintelui PDL, o alta modificare necesara, care trebuie operata pentru o mai buna conducere a tarii, este comasarea celor doua camere ale Parlamentului, deoarece atributiile lor sunt, in linii mari, similare.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.