Emil Boc flutura iluzii

Emil Boc flutura iluzii

0 186

Cu vocea sa latrata – chiar, nu ati observat cat de mult seamana stilul in care Boc face declaratii cu latratul unor caini pusi pe shotii? – Emil Boc s-a apucat sa ne spuna, de parca ar fi un merit personal, dupa ce a invins mari greutati si obstacole, nu de parca ar fi ceva normal, tinand cont de angajamentele din campania electorala, ca:pensiile vor creste cu 2% de la 1 octombrie, iar TVA nu va fi majorata.
Premierul a declarat ca in cadrul sedintei de luni s-a discutat despre negocierile cu FMI si Comisia Europeana.
„Este importanta sustinerea activitatii economice si a mediului de afaceri pentru a putea mentine locurile de munca ale romanilor si a asigura dezvoltarea economica. Se mentine cota unica de impozitare de 16%, se mentine acelasi nivel al TVA-ului, de la 1 octombrie vom impune masura neimpozitarii profitului reinvestit. De la 1 ianuarie 2010, impozitul forfetar va fi restrans la anumite domenii sau activitãti specifice care vor fi decise de specialistii de la Ministerul Finantelor si de cei care lucreaza in domeniul combaterii evaziunii fiscale”, a spus Boc.
Premierul a mai spus ca va continua procesul de rambursare transparenta a TVA-ului – din cel netransparent nu ne lasa sa vedem chiar nici macar un coltisor de fulgerare? – va continua sustinerea resurselor financiare pentru infrastructura pentru a pastra locurile de munca ale romanilor si pentru a asigura dezvoltarea tarii.
„Administratiile locale vor fi sprijinite cu resurse financiare suplimentare, insa cu doua conditii: sa existe standarde de cost si investitiile sa fie facute in maniera transparenta”, a mai spus premierul.
Boc mai susþine ca, in perioada de criza, locul de munca al romanului este prioritatea numarul unu.
„Vom lua acele decizii care pe de o parte sa ne asigure ca mentinem locurile de munca, iar, pe de alta parte, vom aplica acele restructurari si reduceri in masura in care locul de munca va fi pastrat, dar vor fi reduse si cheltuielile asa cum ne cer standardele de cost”, a declarat Emil Boc.
Observati cum premierul continua stilul de campanie electorala, cu vesnica pomenire a lui „vom face si vom drege”? In schimb, de sapte luni nimic pozitiv concret, ba din contra, cea ce duce cu gandul la potopul de dupa ei, pedelistii.
Dupa care declaratii a venit bomba cu rahat. Premierul a spus ca pensiile se vor majora cu 2% de la 1 octombrie, iar pensia minimã va creºte de la 300 la 350 de lei.
„Am decis sa ne respectam angajamentele fata de pensionari in ceea ce inseamna pensia minima si majorarea cu 2% a pensiei de la 1 octombrie, astfel incat aceste angajamente, pentru persoanele care sunt cel mai afectate de criza, sa fie respectate, asa cum legile in vigoare ne-o cer”, a declarat Boc la finalul sedintei de luni a Coalitiei.
Au decis sa respecte angajamentele – asta spune tot! Eu stiu ca nerespectarea unui angajament te desfiinteaza, ca imagine si existenta in randurile societatii, trantindu-te printre ciumatii onoarei. Iar in privinta acestei mariri cu 2%, pe care se bat tobe mari si se vor arata deosebitele „eforturi” bugetare – despre cheltuielile inutile din Parlament, de la Guvern sau Cotroceni nu se spune niciodata nimic – este o imensa adunatura de apa de ploaie. Cu ce ii incanta pe majoritatea pensionarilor cei 10, 12 sau 14 lei primiti in plus, ca apoi sa li se scoata ochii cu ce s-a facut pentru ei? Iar in acest stil, adica aplicarea celor 2% tuturor, face ca cei cu pensii de 5.000 si peste sa ia in plus aproape jumatate din pensia saracilor in acest domeniu. De ce nu se pune o limita, dandu-se mai mult celor cu pensii mici si foarte mici?
Premierul Emil Boc.a mai anuntat ca Executivul isi va asuma raspunderea in Parlament pentru Legea salarizarii unice, restructurarea agentiilor guvenamentale, interzicerea cumulului pensie-salariu si Legile Educaþiei,
Pai da, si care-i smecheria? Si dansatorii pe sarma isi asuma riscul, asa ca nu ar fi o noutate. Unii nu mai ajung la capat si isi rup gatul pe traseu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.