Emil Boc este penal!

Emil Boc este penal!

0 76

Presedintele de onoare al Partidului Conservator, senatorul Dan Voiculescu, a afirmat ca premierul Emil Boc ar trebui sa raspunda penal pentru modul in care a fost gestionata criza din Romania, lucru ce a dus la prabusirea economiei si saracirea in masa a romanilor, transmite Agerpres. Voiculescu sustine ca Boc se face vinovat de „savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu”.
Încalcarea din culpa, de catre un functionar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasa, daca s-a cauzat o tulburare însemnata bunului mers al unui organ sau al unei institutii de stat ori al unei alte unitati din cele la care se refera art. 145 sau o paguba patrimoniului acesteia ori o vatamare importanta intereselor legale ale unei persoane, se pedepseste cu închisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda. Fapta prevazuta în alin. 1, daca a avut consecinte deosebit de grave, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 10 ani.

Art. 249 Cod Penal – Neglijenta în serviciu
„Se impune depunerea unei plangeri penale impotriva primul ministru, Emil Boc, pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu, prevazuta de art. 249, Cod Penal, ca urmare a dezastrului economic si social produs de actualul Guvern. Incompetenta si ezitarile Guvernului Boc au prabusit economia nationala si au determinat saracirea in masa a romanilor. Doar impozitul minim a falimentat peste 150.000 de firme. Cineva trebuie sa plateasca pentru aceste drame”, se spune intr-un comunicat al senatorului PC.
„Emil Boc va trebui sa raspunda in fata justitiei”, sustine Dan Voiculescu.
In comunicatul liderului conservator se precizeaza ca in Codul Penal este stipulat faptul ca, in cazul in care infractiunea de neglijenta in serviciu a avut consecinte deosebit de grave, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 10 ani.

Ce spune Emil Boc?
Premierul Emil Boc a declarat, duminica, la Suceava, ca PDL a avut nesansa sa preia guvernarea in cea mai grea perioada din ultimii 60 de ani, preluand un deficit de 5,2 la suta de la Guvernul Tariceanu care „santajat de PSD, a sacrificat viitorul economic al Romaniei”, a sustinut, duminica, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax. Emil Boc a facut aceste declaratii la sedinta Colegiului Judetean de Coordonare al PDL Suceava, la care au fost prezenti mai multi ministri, aproximativ o mie de delegati din organizatiile din judet si liderii organizatiilor PDL din judetele Moldovei.
„In loc sa luam o tara cu bani pusi deoparte, am luat un deficit de 5,2 la suta. Sa ne facem ordine in ograda si sa eliminam abuzurile. Vom culege, ca tara si ca partid, rezultatele muncii noastre de acum. Important este sa nu facem pasi inapoi. In 2012 vom avea o crestere economica sanatoasa”, a declarat premierul, adaugand ca, in 2011 cresterea economica va fi de 1,52 la suta si va fi consolidata in 2012: „Atunci, le vom putea spune romanilor ca i-am trecut prin aceasta furtuna teribila. Mai avem nevoie sa trecem aceste luni grele din 2010”.
„Cred cu sinceritate ca 2012 va fi anul PDL pentru ca facem ceea ce trebuie si vom castiga si alegerile locale, si parlamentare”, a mai spus Emil Boc, care a cerut solidaritate in partid si ca „spiritul de la Suceava sa fie in toate organizatiile PDL”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.