Emil Boc continua seria promisiunilor

Emil Boc continua seria promisiunilor

0 221

Inca din campania electorala pentru presedintia Romaniai, atat Traian Basescu cat si Emil Boc a promis desfiintarea “forfetarei” – impozitul minim care a “tocat” sutele de mii de fime din Registrul Comertului. La zi, conform Statisticii, de la inceputul anului s-au inchis cu peste 50% firme mai mult fata de anul 2009. Pentru a ne mai amagi, premierul Emil Boc a declarat vineri ca Executivul va elimina „din aceasta toamna” impozitul minim platibil de firme si va mentine cota unica de 16%. In completare, ministrul Economiei Adriean Videanu a mentionat datele de 1 octombrie sau 1 noiembrie pentru eliminarea impozitului minim. Premierul a mai spus ca „deocamdata nu avem in vedere discutii cu FMI pentru un nou imprumut”. Premierul a mai promis simplificarea birocratiei pentru platitorii de taxe si impozite. Declaratiile au fost facute la Conferinta de lansare a „Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2010”.

Contrazicerile premier–ministri, normalitatea Guvernului Boc
Declaratiile premierului vin la doar trei zile dupa ce ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a spus pentru ZF ca sustine inlocuirea Cotei unice de impozitare si cu Impozitarea progresiva.
Si ministrul Economiei, Adriean Videanu, a pledat vineri pentru mentinerea cotei de 16%. „Cota progresiva nu are nici un fel de valente economice. La un moment dat, ar putea avea o dimensiune sociala”, a spus Videanu.
Acesta a mai anuntat ca Executivul are in lucru „un proiect legislativ pentru sprijinirea tinerilor absolventi, care prevede un sprijin de 20% din valoarea unei investitii, precum si cu garantii de stat pentru infiintarea de companii noi de tinerii absolventi pina in 35 de ani”.
Se pot intelege multe din aceste declaratii si dispute la nivel de politic, dar la nivelul intreprinzatorului, a oamenilor de afaceri sau a cetatenului simplu ramane doar un haos care incet, incet blocheaza totul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.