Emil Boc cedeaza in fata urnei, Sustin votul in ordine alfabetica...

Emil Boc cedeaza in fata urnei,
Sustin votul in ordine alfabetica

0 97

Dupa ce comisia de organizare a congresului a decis ca votul pentru alegerea presedintelui PDL sa se desfasoare pe grupe de judete, Emil Boc a declarat marti, la Tulcea, ca sustine votul in ordinea alfabetica a delegatiilor. Declaratia presedintelui PDL apare in contextul in care sustinatorii lui Vasile Blaga au cerut votul in ordine alfabetica in timp ce tabara lui Boc a respins propunerea.
„Sustin fara echivoc ca la Congres sa se voteze in ordinea alfabetica a participantilor si nu pe judete, alfabetic, asa cum a fost anuntat initial. Sunt total de acord sa se voteze transparent, in sensul ca secretizarea votului sa fie asigurata pe ordine alfabetica si sa nu existe nicio suspiciune cu privire la caracterul secret al votului, pentru ca partidul trebuie sa iasa intarit din aceasta competitie”, a declarat Boc, citat de agentia Agerpres.
In urma cu o zi, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur anunta ca s-a decis, in comisia de organizare a congresului, ca votul delegatiilor sa se desfasoare pe grupe de judete. „Se va vota pe secretariate, pe grupe de judete. (…) In mod alfabetic, evident, in interiorul fiecarui judet (…) E o discutie pe care am avut-o in sedinta de organizare a alegerilor. Un lucru care s-a intamplat si la celelalte Conventii nationale, legat de vot, vot secret, urne, secretariate. Organizare in asa fel incat si dumneavoastra presa si ceilalti invitati sa aveti asigurat un confort corespunzator”, a anuntat Flutur.
In urma cu o saptamana, Emil Boc si Vasile Blaga au avut o discutie la Guvern pe tema organizarii congresului. Potrivit surselor HotNews.ro, una dintre temele discutate a fost cea a desfasurarii votului la congresul din mai. Tabara lui Blaga a solicitat ca delegatii sa voteze in ordine alfabetica in timp ce sustinatorii lui Emil Boc au pledat pentru votul pe organizatii. Oamenii secretarului general al PDL au argumentat solicitarea sustinand ca daca votul s-ar desfasura pe organizatii, delegatii pot fi controlati mai usor de presedintii acestora din teritoriu, pe cand apelul in ordine alfabetica ar da liberatate de vot fiecarui democrat-liberal.
Democrat-liberalii isi aleg pe 14 mai o noua conducere a partidului. Conventia Nationala a PDL se va desfasura in zilele 14-15 mai.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.