Elvetia sprijin financiar pentru Romania si Bulgaria

Elvetia sprijin financiar pentru Romania si Bulgaria

0 100

Consiliul federal (Guvernul) elvetian a transmis vineri Parlamentului o propunere privind acordarea sumei de 170 de milioane de euro reprezentand contributia acestei tari la extinderea Uniunii Europene in favoarea Romaniei si Bulgariei, informeaza un comunicat al Ministerului elvetian de Externe.
Conform propunerii, contributia Elvetiei la reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul unei Uniuni Europene extinse este repartizata pe o perioada de cinci ani.
Romania ar urma sa beneficieze de circa 120 de milioane de euro, iar Bulgaria, de 50 de milioane de euro. Propunerea respectiva se bazeaza pe legea federala privind cooperarea cu tarile din Europa de Est, adoptata la 26 noiembrie 2006.
La 1 ianuarie 2007, Uniunea Europeana a primit in randurile ei doi membri noi, respectiv Bulgaria si Romania. Elvetia are tot interesul ca cele doua tari sa se integreze in mod armonios in randul UE, subliniaza Ministerul de Externe. Angajamentul Elvetiei nu reprezinta numai un semn de solidaritate, ci favorizeaza si relatiile economice si politice cu Bulgaria si Romania, precum si cu UE.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.