Elvetia – fondurile nerambursabile de 181 milioane franci

Elvetia – fondurile nerambursabile de 181 milioane franci

0 84

Acordul bilateral intre Guvernele Romaniei si Elvetiei, pentru programul de finantare nerambursabila de 181 milioane franci elvetieni va fi semnat marti, 7 septembrie, la Berna. Fondurile vor fi destinate pentru autoritatile locale, pentru infrastructura, proiecte sociale sau proiecte de mediu, la ONG-uri – pentru „consolidarea societatii civile” si la companii private, pentru parteneriate cu firmele elvetiene. Abua dupa semnarea acordului bilateral va urma stabilirea regulilor de implementare pentru fiecare componenta.
Alexandru Nazare, secretarul de stat la MFP, a declarat ca prima componenta de finantare care va fi lansata vizeaza proiectele Ministerului Administratiei si Internelor de pregatire pentru aderarea la Spatiul Schengen, spre exemplu proiecte pentru intarirea granitelor sau training pentru personalul vamal.
Contributia beneficiarilor de finantare, pe proiectele din cadrul acestui program, va fi de 15% pentru administratia publica, 10% pentru ONG-uri si 35-40% pentru companiile private.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.