Elvetia este oficial in spatiul Schengen

Elvetia este oficial in spatiul Schengen

0 93

Elvetia si Uniunea Europeana au suspendat controalele de identitate la granitele terestre joi, la miezul noptii, cand Confederatia elvetiana a aderat oficial la spatiul Schengen, relateaza Euronews, in pagina electronica.
Eliminarea controalelor de identitate pe aeroporturi urmeaza sa intre in vigoare in martie anul viitor, insa Elvetia este amenintata de excluderea din acest spatiu daca la referendumul din februarie nu va adopta extinderea acordului de libera circulatie pentru Romania si Bulgaria.
Elvetia nu este membra UE, dar toti vecinii sai fac parte din Uniunea Europeana, cu exceptia Liechtensteinului.
„Marea schimbare pentru Elvetia este accesul la SIS, baza de date Schengen, care ne va permite sa cautam si sa oferim detalii; politicile comune privind vizele vor permite tot mai multor turisti sa vina in Elvetia cu viza Schengen si, in final, marea schimbare va fi pe aeroporturi, atunci cand pasagerii care apartin spatiului Schengen vor fi despartiti de cei care nu apartin acestei zone, incepand din 29 martie 2009”, a declarat Alain Brenneise, locotenent-colonel din cadrul serviciilor vamale elvetiene.
Dar ofiterii vamali elvetieni nu vor ramane fara locuri de munca. Ei vor ramane la frontiere si vor putea face verificari in orice moment.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.