Elodia si Madalina, disparitii tinute sub obroc

Elodia si Madalina, disparitii tinute sub obroc

0 132

Disparitia de persoane trecuta o vreme sub tacere si declarata doar cu putin inainte ca situatia sa se degradeze de tot tinde sa se banalizeze la Brasov. Dar nu faptul ca cineva este dat disparut cu intarziere face sub Tampa deliciul acestui fel de evenimente. Ceea ce le face extrem de interesante pe cele petrecute la noi in oras – doua la numar in ultimele doua luni – este un detaliu mai putin obisnuit. Disparutii – mai precis disparutele – sunt rude sau persoane apropiate unor politisti ori oameni care au de-a face cu ordinea si interventia.


Cazul Elodia este deja arhicunoscut. Avocata cautata furibund de mai bine de doua luni incoace este/era nevasta lui Cristian Cioaca, fost sefulet la ordine publica la Sectia 2 de Politie Brasov. Cioaca a lasat sa treaca cinci zile pana a declarat disparitia nevesti-sii, timp in care, banuiesc anchetatorii, a gasit o metoda foarte ingenioasa pentru a face de negasit cadavrul fostei consoarte.


De zece ori pe-atatea zile le-au trebuit unei familii din Brasov pentru a raporta disparitia odraslei, o pustoaica in varsta de 17 ani, nu foarte amatoare de mers la scoala. Cel putin unul din motivele tacerii ar fi ca tatal este adjunctul comandantului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov. Intamplarea face ca exact in noaptea in care Elodia Ghinescu disparea de-acasa, minora nabadaioasa sa paraseasca domiciliul parintilor. Nu cu mana goala ci cu 30.000 de euro in buzunar. Banii proveneau, se pare, dintr-o tranzactie cu un teren, pe care familia il vanduse cu cateva zile inainte de disparitia fetei.


Politistii tac malc deocamdata despre fuga de-acasa a minorei si pomenesc doar cu jumatate de gura patania familiei ramase fara copil si fara bani la tescherea. Din solidaritate de breasla, oamenii legii sunt foarte rezervati cu detaliile despre pocinogul cazut pe capul colegului lor.


Fata, pe nume Madalina, nu stralucea la invatatura; se banuieste ca, dupa esecul de la examenul de capacitate de acum doi-trei ani, cand a picat una din probe cu nota 3 si ceva, nu s-a mai inscris la liceu. Daca plecare fetei nu este un teribilism specific varstei, gestul poate fi pus pe seama firii ei cam sturlubatice. Tot la capitolul zvonuri se inscriu si informatiile potrivit carora din anturajul ei facea parte si fiul lui Vasile Bran, cel mai longeviv parlamentar de Brasov, omis in actuala legislatura de algoritmul posturilor de demnitar. Daca e sa dam crezare barfelor, acelasi Bran jr. este vocea care i-a cerut de cateva ori tatalui minorei disparute sa depuna niste sume in diverse conturi. Vasile Bran recunoaste neoficial ca fiu-su a avut o relatie cu fata, dar neaga orice implicare a odraslei sale in disparitia minorei.


Daca ne-amintim ca hipertrofiatul caz Elodia Ghinescu a inceput cu stirea unei disparitii tinute cateva zile sub obroc, riscam sa intram la banuieli macabre. Mai bine sa speram ca fata mai are putin pana toaca cu prietenii banii cu care a plecat de-acasa si ca, odata ajunsa la fundul sacului se va intoarce spasita in prag, spunand ca n-a stiut ce face.


?


Vifor Rotar


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.