Elit Cugir, regele mezelurilor din Transilvania, nu face disponibilizari…inca!

Elit Cugir, regele mezelurilor din Transilvania, nu face disponibilizari…inca!

0 191

Cel mai mare producator de mezeluri din Transilvania, Elit Cugir, declara ca face cu brio fata crizei financiare si ca nu intentioneaza sa faca disponibilizari. Aceasta actiune este ultima de pe lista masurilor ce ar urma a fi implementate in cazul in care afacerile producatorului s-ar afla in impas.
Dorin Mateiu, proprietarul Elit Cugir, cel mai mare producator de mezeluri din Transilvania, cu afaceri de peste 50 de milioane de euro, sustine ca inca nu este cazul sa-si concedieze angajatii, chiar daca vanzarile vor incepe din nou sa scada.
„Preturile la materia prima au crescut in ultimele doua saptamani, insa preferam sa reducem noi din marje decat sa crestem preturile. Deocamdata nu umblam la costuri, deoarece nu prea mai avem la ce, si nu vrem sa reducem numarul angajatilor”, a declarat Mateiu.
„Ultima masura pe care o vom lua, daca nu putem sa reducem altfel costurile, va fi sa reducem numarul angajatilor. Numai o reducere de 10% a personalului ar insemna sa disponibilizam peste 100 de persoane”, sustine reprezentantul Elit.
Intre timp, principala problema cu care producatorul de mezeluri se confrunta este dificultatea cu care incaseaza banii de la clienti. „Toata lumea plateste mai greu acum si nu mai ai siguranta ca vei incasa banii de la clienti. Daca anul trecut se intampla intr-un procent mic ca incasarile de la clienti sa intarzie si toata lumea avea o marja de risc, acum 80% dintre clienti intarzie cu plata”, povesteste el.
Compania are peste 1.300 de angajati, fiind unul dintre primii zece producatori de mezeluri din industria locala, a avut atat in 2007, cat si in 2006 marje de profit care au depasit 13%, in conditiile in care marjele principalilor sai competitori variaza intre 3 si 8%, informeaza Ziarul Financiar.
Producatorul din Alba nu este insa singurul producator al carui profit a fost afectat in primele luni ale acestui an, CrisTim inregistrand in aceasta perioada o pierdere de un milion de euro. De asemenea, producatorul de mezeluri Fox a inchis o fabrica, iar Angst a oprit investitiile in fabrici si a inghetat salariile.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.