Elisaveta Popa il da in judecata pe Cancescu

Elisaveta Popa il da in judecata pe Cancescu

0 62

Fostul consilier Elisaveta Popa il va da in judecata pe presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, motivand ca aceasta a comis un abuz in serviciu cand i-a interzis sa-si exercite votul la ultima sedinta de plen


Elisaveta Popa a decis sa deschida actiunea in instanta dupa ce, printr-o decizie (nr. 172/R/CA/10 iulie 2007), magistratii Curtii de Apel au respins recursul CJ Brasov la hotararea Tribunalului, care a decis mentinerea mandatului acesteia. „Decizia Curtii de Apel este definitiva si irevocabila si nu mai poate fi atacata”, sustine Elisaveta Popa.


Popa si-a pierdut mandatul ca urmare a excluderii din PNL Brasov, fiind aplicate prevederile noii legislatii privind Statutul alesilor locali.


La sedinta din 28 iulie, Elisaveta Popa s-a prezentat pentru a-si relua postul de consilier, dar votul sau nu a fost luat in considerare, aspect justificat de inexistenta, la acea data, a unei decizii definitive si irevocabile. „Eu nu mi-am pierdut mandatul de consilier judetean! Trebuia sa votez in toate aceste sedinte. In ziua in care mi-a fost retras mandatul a fost validat un nou consilier, iar acest lucru nu este legal, pentru ca eu aveam dreptul ca in termen de 10 zile sa contest decizia. In conditiile in care postul devenea vacant putea fi numita alta persoana. Fiindca pe 28 iunie dl. presedinte Aristotel Cancescu s-a opus sa votez, desi am primit sentinta de la Tribunal. Este un abuz, motiv pentru care ii voi cere daune morale si materiale”, a explicat Elisaveta Popa.


Ea a anuntat ca va solicita si constatarea nulitatii absolute a tuturor hotararilor aprobate de plenul Consiliului Judetean de la data retragerii mandatului sau (3 mai) si pana in prezent.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.