Eliminarea dublei impuneri intre Romania si Bulgaria

Eliminarea dublei impuneri intre Romania si Bulgaria

0 53

Parlamentul European a adoptat, potrivit procedurii de consultare, recomandarea de decizie a Consiliului privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Conventia de Arbitraj, care se refera la eliminarea dublei impuneri in legatura cu adaptarea profiturilor intreprinderilor asociate.
Conventia de arbitraj prevede o procedura de arbitraj care permite companiilor sa solicite revizuirea adaptarii profiturilor intreprinderilor asociate.
Potrivit Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la UE (articolele 3(3) si 3(4)), Consiliul trebuie sa adopte o decizie pentru a determina data la care aceasta conventie va intra in vigoare in Romania si Bulgaria.
Raportorul Parlamentului European, Mariela Velicova Baeva (ALDE, Bulgaria), a atras atentia in raportul sau asupra datei retroactive de intrare in vigoare a conventiei de Arbitraj (1 ianuarie 2007), daca decizia Consiliului va fi adoptata. Luand in considerare consecintele efectului retroactiv, s-a propus ca intrarea in vigoare a Conventiei sa fie ziua urmatoare datei publicarii Deciziei in Jurnalul Oficial al UE.
Prezentul raport a fost adoptat cu 659 voturi pentru, 5 impotriva si 13 abtineri

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.