Elie Wiesel a murit! Sai fie tarana usoara, daca nu va fi...

Elie Wiesel a murit! Sai fie tarana usoara, daca nu va fi incinerat… Cînd vor inceta contestările?

1 533
Ce spun oficialii de spre Elie Wiesel
Wiesel s-a remarcat prin rolul major in promovarea educatiei pe tema Holocaustului si pentru perpetuarea memoriei Holocaustului in perioada postbelica, publicand cartea de memorii „Night”, bazata pe experientele traite ca adolescent in lagarul de la Auschwitz.
Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a exprimat regrete enorme pentru decesul lui Elie Wiesel, notand ca acesta „a reusit sa demonstreze victoria spiritului uman asupra cruzimii si raului, printr-o personalitate extraordinara si carti fascinante”. „In intunericul Holocaustului, in care surorile si fratii nostri au fost ucisi – sase milioane – Elie Wiesel a fost o raza de lumina si un exemplu de umanitate, o persoana care a crezut in bunatatea oamenilor”, a subliniat Benjamin Netanyahu.
Fostul presedinte israelian Shimon Peres a catalogat decesul lui Elie Wiesel drept „o mare pierdere pentru poporul evreu si pentru intreaga omenire”. „Elie Wiesel a supravietuit celor mai mari orori din istoria omenirii si si-a dedicat viata raspandirii mesajului ᅡaceste lucruri nu trebuie sa se repete niciodataᅡ”, a subliniat Shimon Peres.
„Elie Wiesel este unul dintre eroii poporului evreu, un adevarat urias in istoria omenirii”, a punctat presedintele Israelului, Reuven Rivlin.
„Elie Wiesel a fost o raza de lumina; ii datoram o enorma recunostinta”, a declarat Ronald S. Lauder, presedintele Congresului Evreiesc Mondial.
Elie Wiesel a scris 57 de carti, majoritatea in limbile franceza si engleza, inclusiv „Night”, bazata pe experientele in lagarele de concentrare naziste. Elie Wiesel a fost presedintele Comisiei de Consiliere a publicatiei Algemeiner Journal si profesor de Stiinte Umaniste la Universitatea din Boston. 

COMENTARII

  1. Asa este normal: comentarii echilibrate, apreciind un Laureat Nobel pentru Pace!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.