Elevii sustin teza la geografie sau istorie

Elevii sustin teza la geografie sau istorie

0 200

Marti, 11 decembrie, continua sesiunea tezelor cu subiect unic. Astazi este randul elevilor de clasa a VIII-a sa-si etaleze cunostintele la istorie sau geografie. Varianta de subiect, din cele 10 elaborate de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare, va fi extrasa in cursul diminetii, iar examenul va incepe la ora 12.00. Elevii vor avea la dispozitie doua ore pentru rezolvarea subiectelor.


Tezele vor fi evaluate in centre speciale de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin lucrarile. Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza – impreuna cu elevii – tezele si rezultatele obtinute.


?


Urmeaza proba la limba romana


In data de 14 decembrie elevii vor sustine teza la limba romana. Cei nemultumiti de rezultatele obtinute pot depune contestatii pe 11 ianuarie 2008.


Acest tip de evaluare inlocuieste din acest an scolar testele nationale. Elevii vor putea intra la liceu pe baza notelor de la teze si a mediei din clasele V-VIII. In semestrul al doilea, elevii vor sustine tezele cu subiect unic in luna mai a anului viitor.


Elevii pot vizualiza modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic la proba de limba si literatura romana accesand adresa de internet http://examene.edu.ro/teze_cu_subiect_unic/exemple_de_subiecte/.


In situatii speciale, motivate, elevii sustin teza cu subiect unic la care au absentat, in perioadele speciale de teze prevazute prin calendar. Pentru semestrul I, elevii pot sustine teza la care au absentat in perioada speciala din luna februarie.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.