Elevii romani: 4 medalii la Olimpiada de Chimie

Elevii romani: 4 medalii la Olimpiada de Chimie

0 188

Elevii romani au castigat o medalie de aur, una de argint si doua de bronz la a 41-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie. Olimpiada s-a desfasurat in Marea Britanie, in perioada 18-27 iulie. Castigatorul medaliei de aur, Vlad-Alexandru Puscasu, este la a 5-a medalie castigata in cadrul competitiilor internationale de chimie.
Medalia de aur a fost obtinuta de Vlad-Alexandru Puscasu, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Incepand din 2005, Vlad a castigat cinci medalii, dintre care doua de aur si trei de argint.
Medalia de argint a fost obtinuta de Constantin Ciurgiu, elev in clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu” din Cluj-Napoca.
Medaliile de bronz au fost castigate de Vlad Simon Luca, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi, si Tudor Balan, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Costache Negruzzi”, tot din Iasi.
Tudor Balan s-a numarat, in 2008, printre laureatii cu aur de la Olimpiada Internationala de Stiinte de Juniori, care a avut loc in Coreea de Sud.

260 de concurenti din 70 de tari au participat la aceasta editie a Olimpiadei Internationale de Chimie.

Sursa: HotNews.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.