Elevii NU mai vor DICTARE

Elevii NU mai vor DICTARE

0 55

Sistemul romanesc de invatamant are nevoie de reformare, de schimbare si tot ceea ce presupune o transformare care sa-l eficientizeze in contextul socio-economico-cultural din zilele noastre.
Este nevoie de o schimbare calitativa, iar cu acest lucru sunt de acord atat profesorii si parintii, cat si elevii.
Una dintre principalele doleante ale scolalilor este schimbarea metodologiei, felului de apreda de la clasa. Acestia considera orele de curs ca fiind monotone. Nici nu e de mirare din moment ce acestia au acum acces la tot felul de informatii, care mai de care mai „entertaining”, iar lectiile au ramas a fi predate in acelasi stil comunist de acum 20 de ani.
Elevii isi doresc corelarea teoriei cu practica, iar orele predate la clasa sa fie interactive si atractive. Scolarii vor metode moderne de predare, mai multe studii de caz la disciplinele care necesita acest lucru si mai multe experimente.
Una dintre metodele traditionale cu care elevii nu sunt deloc de acord cu sistemul de predare care se bazeaza exclusiv pe dictare.
Profesorii propun ca sistemul educativ sa fie reconstruit de la zero si sa fie reangajate numai persoanele care au pregatirea adecvata.
„Am facut sondajul cu scopul de a asculta opinia celor direct implicati in sistemul educational asupra imbunatatirilor necesare. Nevoia de schimbare a sistemului de educatie este evidenta, iar elementul central al acestei schimbari mult dorite este profesorul”, a spus Tincuta Baltag, directorul general al Fundatiei „Dinu Patriciu”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.