Elevii, nemultumiti de subiectele propuse pentru Bacalaureat

Elevii, nemultumiti de subiectele propuse pentru Bacalaureat

0 67

Elevii de clasa a XII-a se plang de faptul ca subiectele propuse pentru Bacalaureat sunt prea dificile. Acestia au intocmit si au semnat deja petitii pe care le-au adresat Ministerului Educatiei si Cercetarii, in care cer refacerea subiectelor si publicarea de rezolvari. Autorii petitiilor arata ca subiectele propuse la matematica depasesc cu mult nivelul mediu de cunostinte a unui elev de clasa a XII-a.


?


MEC tine cont de petitia elevilor


Ca urmare a unor observatii primite din partea elevilor, profesorilor si parintilor, cu privire la gradul de dificultate al unora dintre subiectele pentru examenul de Bacalaureat – 2008, Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar (CNCEIP) face o serie de precizari.


„Actuala generatie de elevi care sustine examenul de Bacalaureat 2008, exceptand elevii claselor a XIII-a seral si ruta progresiva, studiaza dupa programe scolare modificate, incepand cu anul scolar 2004-2005. Ca atare, comparatia cu subiectele din anul precedent este irelevanta, intrucat pentru sesiunile Bacalaureatului 2007 au fost in vigoare alte programe scolare, bazate pe competente si pe continuturi asociate, diferite fata de programele scolare in vigoare pentru examenul din acest an. CNCEIP va analiza atent si in mod profesionist doar acele semnale care se refera la programele de examen in vigoare, la concordanta variantelor de subiecte cu aceste programe si la eventualele erori din formularea unor itemi din cuprinsul subiectelor supuse dezbaterii publice. Forma finala a grupurilor de itemi va fi publicata in data de 12 aprilie 2008”, se arata intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.