Elevii in vacanta de primavara pana in 20 aprilie

Elevii in vacanta de primavara pana in 20 aprilie

0 151

Elevii si studenti intra, incepand de vineri, in vacanta de primavara, pana in 20 aprilie, potrivit ordinului Ministerului Educatiei privind structura anului scolar 2008-2009.
Semestrul al II-lea a inceput in 9 februarie si se incheie in 12 iunie. In acest interval este vacanta de primavara, care cuprinde si sarbatorile pascale. Vacanta incepe vineri, dupa ultima ora de curs, iar elevii revin la scoala marti, 21 aprilie, a treia zi de Pasti.
Fiecare facultate va stabili propriul calendar de vacanta.
Vacanta de vara incepe in 13 iunie si se termina in 13 septembrie.
In semestrul al II-lea, tezele cu subiect unic incep in 29 aprilie 2009 cu proba la Limba si literatura materna, in 5 mai este programata proba la Limba si literatura romana, in 13 mai la Matematica si in 21 mai la Istorie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a).
In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii scolilor, modificari ale structurii anului scolar.
Aprobarea modificarii structurii anului scolar se acorda in conditiile asigurarii numarului de 172 de zile de cursuri, precum si a posibilitatii ca toti elevii sa participe, fara restrictii, la examenele de bacalaureat si de absolvire.
Calendarul examenului national de bacalaureat, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare a competentelor profesionale, precum si calendarul admiterii in clasa a IX-a se aproba prin ordine distincte ale ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.