Elevii expun la Muzeul de Etnografie

Elevii expun la Muzeul de Etnografie

0 295

Muzeul de Etnografie din Brasov va gazdui pe parcursul intregii veri o expozitie de desenea realizata de elevi ai mai multor scoli generale din Brasov. Tema expozitiei micilor artisti brasoveni este „Obiectul meu preferat” si cuprinde desene ale elevilor de la Scolile Generale nr. 30, 13, 6, 9, 11 si 19 din Brasov, de la scolile generale din Sacele si Prejmer, precum si ale elevilor Liceului „Hans Mattis Teutsch” din Brasov.


Expozitia cuprinde 70 de desene, aproximativ 50 pe simeze, restul in catalogul aflat in hol. Elevii au dat dovada de foarte mult talent si au surprins multe dintre detaliile portului popular sau obiecte specifice satului traditional.


Expozitia face parte dintr-un proiect realizat in colaborare cu Muzeul din Caceres, Spania ?i muzee din 20 de ??ri si isi propune s? prezinte diversitatea cultural?, s? ?ncurajeze comunicarea la? nivel global ?ntre diferite culturi, s? faciliteze comunicarea publicului t?n?r cu muzeele. Fiecare din cele 20 de muzee participante va avea un panou care va reflecta natura ?i specificul muzeului precum ?i un desen realizat de un copil reprezent?nd un obiect din muzeul respectiv.


?


Activitati educative la Muzeul de Etnografie


Cea mai mare parte a lucrarilor au fost realizate in atelierele pedagogice de desen din cadrul celor doua sectii ale muzeului din Sacele si Brasov.


Cu scopul imbunatatirii relatiei muzeu-scoala si consolidarii importantei muzeelor ca resurse educationale care sa faciliteze invatatul, Muzeul de Etnografie Brasov organizeaza permanent in cursul anului scolar o serie de vizite tematice si ateliere pedagogice practice destinate copiilor din ciclul gimnazial. Atelierele, bazate pe continutul expozitiilor organizate in cadrul muzeului, se desfasoara ca o alternativa la orele de desen, activitati practice si stiinte sociale urmarind dezvoltarea unor deprinderi creatoare, intelegerea obiectelor din muzeu, invatatul intr-o atmosfera degajata si lipsita de protocol, putand fi utilizate apoi de profesori in cadrul programelor scolare ca resursa educationala complementara. Astfel, sub indrumarea muzeografilor si a unor mesteri populari, copiii de varsta scolara sunt pusi in postura de creatori, patrunzand in universul mestesugurilor traditionale romanesti si incercand sa aprofundeze tehnici si operatii specifice vechilor mestesuguri, ca modelarea lutului, incondeierea oualor de Pasti, tehnica picturii icoanelor pe sticla, crestarea lemnului, tehnica tesutului, modelarea aluatului. Copiii descopera traditiile prin desen si atelierul de papusi in cadrul carora elevii realizeaza desene pe teme etnografice si confectioneaza papusi de la marimea unui deget pana la papusi avand ca suport lingura de lemn.


?


Program de vizitare


Marti – Duminica : 10.00 – 18.00


Luni inchis


?

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.