Elevii din clasele primare vor primi din nou note de la 1...

Elevii din clasele primare vor primi din nou note de la 1 la 10

0 172

Elevii ciclului primar si gimnazial din invatamantul romanesc sunt in fiecare an stresati de schimbarile pe care le fac mai marii invatamantului romanesc. Si in acest an vor fi schimbari importante in domeniu.
Noul model care ar putea fi implementat se vrea a fi unul asemanator tarilor vestice, iar fostul ministru al educatiei propune obtinerea de opt competente cheie la sfarsitul clasei a IV-a. Insa si actualul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, are o doleanta, acesta dorind ca numarul total de ore/saptamana sa nu depaseasca 20. Si asa, cei doi deputati s-au intalnit pentru a stabili cele mai buni solutii pentru noul pachet legislativ ce sa fi asumat de Guvern la inceputul lunii urmatoare.
Propunerea Ecaterinei Andronescu vizeaza programul elevilor din clasele primare – acestia ar trebui sa mearga la scoala doar dimineata. Si mai mult, in clasa intai ar trebui acceptati doar copii care au rumat clasa pregatitoare la gradinita. Un alt paragraf din sugestiile pentru Noul Cod al Educatiei se refera la Programul „A doua sansa”. Acesta ar fi destinat elevilor care pana la varsta de 14 ani nu au absolvit invatamantului primar.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.