Elevii clujeni au plecat intr-o expeditie pe doua roti

Elevii clujeni au plecat intr-o expeditie pe doua roti

0 94

Ieri dimineata, pe la orele 8:00, 35 de elevi clujeni ai Liceului Teologic Unitarian „Janos Zsigmond”, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, au pornit intr-o expeditie educativa. Acestia si-au luat bicicletele din dotare si au pornit intr-o excursie care va dura aproximativ doua saptamani, timp in care adolescentii si-au propus sa strabata 1000 de kilometri.
Potrivit lui Zsolt Solymosi , unul dintre profesorii organizatori ai acestei expeditii, tinerii au un traseu foarte bine stabilit, care va cuprinde urmatoarele localitati: Tarnaveni, Medias, Shigisoara, Cristuru Secuiesc, Odorheiu Secuiesc, Baile Homorod, Vlahita, Miercurea Ciuc si Valea Uzului. La intoarcere, potrivit profesorului Solymosi, traseul va include localitatile Darmanesti, Comanesti, Ghimes, Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Borsec, Toplita, Regin si Cluj.
„Vom dormi in corturi, avem si o bucatarie mobila si o data la patru-cinci zile vom dormi la cate o pensiune pe traseu, ca sa ne mai odihnim si in pat. Vom avea cu noi si masini, in cazul in care va fi nevoie sa se care bagajele sau sa mai mearga si cu masina cei obositi”, a explicat Zsolt Solymosi, citat de cotidianul Clujeanul.ro.
Scopul organizarii acestui eveniment este de a explora nu numai obiective turistice, istorice si culturale. De asemenea, este un bun prilej pentru copii de a evada din fata calculatorului si de a cunoaste si latura practica a lumii inconjuratoare, dupa cum considera initiatorii acestui proiect „pe doua roti”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.