Elevii claselor a VII-a vor sustine din acest an teze nationale

Elevii claselor a VII-a vor sustine din acest an teze nationale

0 235

Introducerea tezelor nationale este o modificare majora a sistemului educational. Insa, in 2007, aceste teze nu vor influenta modul de admitere in liceu.


Notele obtinute la tezele cu subiect unic vor avea o pondere de 25% din media semestriala, durata tezei va fi de 50 de minute, iar evaluarea va fi facuta de profesori evaluatori, altii decat cei ai scolii unde s-a dat teza.


Disciplinele la care se sustin teze sunt limba si literatura romana, matematica, limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna.


Toate probele sunt scrise, din materia clasei a VII-a, semestrul al II-lea. Subiectele vor fi elaborate conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei, in conformitate cu tematica stabilita de MEdC si comunicata scolilor. Subiectele trebuie sa aiba un nivel mediu de dificultate care sa permita rezolvarea lor in 50 de minute.


De asemenea, subiectele vor fi postate pe pagina electronica a Ministerului Educatiei cu cel mult zece zile inainte de data la care au fost planificate tezele cu subiect unic. Varianta pentru ziua respectiva va fi extrasa in dimineata probei si va fi comunicata prin radio, conform proiectului MEdC. Baremele de evaluare si notare vor fi postate pe internet dupa desfasurarea tezelor.


Ministerul Educatiei atrage atentia ca notele de la tezele unice nu vor conta la admiterea in liceu. Accesul in clasa a IX-a in anii 2007 si 2008 in cazul elevilor claselor a VII-a si a VIII-a din anul scolar 2006-2007 se va face tot pe baza testelor nationale.

Elevii de clasa a VII-a vor da teza cu subiect unic la matematica in data de 4 mai, la limba si literatura materna in data de 10 mai si la limba si literatura romana in data de 17 mai, conform unui proiect al Ministerului Educatiei. MEdC propune si o perioada speciala pentru teze, pentru elevii „intarziati”, de fapt un interval de timp prestabilit, in care urmeaza sa sustina tezele elevii absenti sau amanati de la sesiunea sau sesiunile anterioare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.