Elevii care copiaza la BAC au interdictie in urmatorii 2 ani

Elevii care copiaza la BAC au interdictie in urmatorii 2 ani

0 77

Legea Funeriu vrea sa arate ca nu face rabat de la corectitudine, iar cei care nu inteleg acest lucru vor fi aspru pedepsiti. Asa se face ca unul dintre cele mai vechi, dar si cele mai populare „vicii” ale elevilor dintotdeauna, si anume, copiatul, va fi sever pedepsit de autoritatile din invatamant.
Mai exact, elevii care copiaza la examenul de maturitate, bacalaureatul, nu vor mai avea dreptul sa se inscrie la facultate in urmatorii doi ani de la comiterea fraudei, fiindu-le anulata posibilitatea de a sustine examenul de maturitate in primele doua editii consecutive.
Este interdictia pe care ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, o pregateste, incepand cu urmatoarea editie a bacului si prin care, crede seful invatamantului, se va reduce numarul cazurilor de coruptie din sistem.
Desi a promis ca nu va modifica derularea bacului pentru a nu-i bulversa pe elevi, ministrul Educatiei pregateste mutarea probelor de competente si an scolar mai scurt pentru elevii de clasa a XII-a.
„Vom fi mult mai severi cu tot ceea ce inseamna fraudare. Cei care vor fi prinsi fraudand nu vor mai putea da bacalaureatul doua sesiuni consecutive. Pana in septembrie 2012, nu vor mai putea sa dea bacalaureatul”, a anuntat ministrul, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul unei intalniri cu inspectorii generali.
De altfel, liceele care, in acest an, au inregistrat o promovabilitate slaba la bac vor fi contabilizate de inspectoratele judetene, urmand sa fie luate la rost de minister.
„Fiecare liceu unde procentul a fost zero sau foarte slab va intra intr-o etapa de monitorizare, chiar de control, nu numai de monitorizare. Va fi un plan de actiune foarte clar urmarit, pentru ca acolo se intampla ceva din punctul de vedere al procesului de predare-invatare”, a precizat secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar Oana Badea.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.