Elevii brasoveni vor sta mai putine ore la scoala

Elevii brasoveni vor sta mai putine ore la scoala

0 76

Noua lege a educatiei prevede reducerea numarului de ore din toate programele scolare.
Astfel, odata cu aplicarea normelor, elevii de la ciclul primar nu vor mai invata mai mult de 20 de ore, pe saptamana, iar cei de la cursurile gimnaziale nu vor merge la scoala mai mult de 25 de ore, pe saptamana.
Si programele de liceu vor fi modificate, iar elevii nu vor invata mai mult de 30 de ore saptamanal.
Legea Educatiei, promulgata de Traian Basescu, aduce o serie de schimbari in invatamant: iuntroducerea clasei pregatitoare in invatamintul primar, a clasei a IX-a la gimnaziu si invatamantul obligatoriu pana la 16 ani.
La finalul clasei a IX-a se realizeaza o evaluare nationala obligatorie a tuturor elevilor. Admiterea la liceu se va desfasura conform legii incepand cu generatia de elevi care intra in clasa a V-a in anul scolar 2011-2012, dar se face in functie de portofoliul educational si media de absolvire (70%) si de proba de admitere, organizata de fiecare liceu (30%). Examenul de Bacalaureat se va desfasura in conformitate cu prevederile legii incepind cu generatia de elevi care incepe clasa a IX-a in anul scolar 2012 – 2013.
La Bacalaureat se mentin probele transdisciplinare (stiinte-fizica, chimie, biologie). Anul acesta, examenele se vor desfasura ca si in anii trecuti.
Primii care vor beneficia de prevederile noii legi vor fi cei care incep clasa a IX-a in 2012-2013. Filiera teroretica a liceului ramane de 3 ani, iar cea tehnologica, de 4 ani. Orice dascal va fi obligat sa aiba un masterat didactic pe o perioada de minimum doi ani.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.