Elevii brasoveni vor primi brosura admiterii la liceu

Elevii brasoveni vor primi brosura admiterii la liceu

0 58

Inspectoratul Scolar Judetean Brasov va pune la dispozitia elevilor de clasa a VIII-a care se pregatesc pentru admitere Brosura Admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2008-2009. Brosura va ajunge in aceasta saptamana la toti elevii de clasa a VIII-a, insa ea poate fi consultata deja pe site-ul oficial al Inspectoratului Scolar Judetean Brasov, la adresa www.isj.rdsbv.ro/Examene/Admitere2008/Brosura_Admitere_2008.pdf.
Brosura pusa la dispozitie de ISJ Brasov, atat in forma tiparita, cat si in format electronic, ii va ajuta pe viitorii candidati sa afle informatii necesare completarii fiselor pentru liceu, calendarul admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat, metodologia de organizare si desfasurare a examenelor, repartizarea computerizata si afisarea rezultatelor, precum si planul de scolarizare complet pentru clasa a IX-a de liceu si scoli de arte si meserii.
Informatiile din brosura sunt structurate astfel incat elevii sa aiba acces la toate datele care
le vor permite sa realizeze cea mai potrivita alegere pentru inscrierea in clasa a IX-a.
Desi admiterea se va face ca si pana acum, prin repartizare computerizata, diferenta este ca elevii nu vor mai sustine teste nationale, dar nici examene de admitere la liceele de renume, asa cum fusese propus in proiectul legislativ. Admiterea in acest an se realizeaza pe baza mediei de la tezele cu subiect unic si a mediei generale din anii de studiu din gimnaziu.
In cazul absolventilor de pana in anul 2003 inclusiv se ia in considerare, in loc de media de la tezele unice, media examenului de capacitate, iar pentru absolventii din promotiile 2004-2007, media testelor nationale.
Elevii vor completa fisele cu optiunile personale pentru admiterea la liceu in perioada 12-20 iunie 2008. In vederea completarii fisei cu optiuni se vor organiza sedinte de instruire la care vor participa elevii, parintii sau tutorii legali, dirigintii, precum si un membru sau un delegat al Consiliului de administratie al unitatii scolare. Repartizarea computerizata a elevilor se realizeaza pe data de 27 iunie.
Brosura realizata de ISJ Brasov mai contine si date importante legate de colegiile si grupurile scolare din Brasov. Astfel, elevii vor putea afla, pe langa datele de contact ale fiecarei unitati de invatamant, oferta de locuri si ultima medie cu care s-a intrat anul trecut. In total, absolventii de clasa a VIII-a au la dispozitie in acest an 4.200 de locuri pentru clasa a IX-a la colegii si licee si peste 1.500 de locuri la scolile de arte si meserii si liceele vocationale.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.