Elevii brasoveni invata despre comunismul romanesc

Elevii brasoveni invata despre comunismul romanesc

0 169

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICCR) va derula in perioada 20 februarie – 1 mai 2009 concursul national de eseuri si arta grafica, avand ca scop cresterea interesului elevilor pentru istoria comunismului romanesc „1989, poarta catre Libertate?”.
Concursul, ajuns la a III-a editie, este destinat elevilor din clasele V-XII si este organizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Scopul acestui concurs este acela de a creste interesul copiilor si tinerilor pentru istoria recenta a Romaniei, determinandu-i sa reflecteze asupra naturii totalitare si represive a regimului comunist din Romania, precum si asupra schimbarii aduse de anul 1989 in viata romanilor. Astfel, luand in considerare importanta cunoasterii evenimentelor din 1989, tinerii trebuie sa-si dovedeasca creativitatea prin modul in care ei percep acest episod si urmarile lui asupra evolutiei si dezvoltarii societatii romamesti.
Stimuland cercetarea personala si creativitatea, proiectul isi propune sa dezvolte reflectia personala a copiilor si tinerilor asupra unei perioade istorice care marcheaza inca evolutia si dezvoltarea societatii romanesti.
Proiectul consta in lansarea a doua concursuri cu tema 1989, poarta catre Libertate?, unul de eseuri si cel de-al doilea de arta grafica.
Textul trebuie sa aiba o dimensiune cuprinsa intre 3 si maxim 5 pagini, scrise la calculator cu font Times New Roman, dimensiunea caracterului 12, la 1 rand si ½, si va avea un titlu ales de participant. Eseul va fi insotit de Fisa de inscriere obligatorie, necompletarea acesteia atragand descalificarea lucrarii. Pentru variantele electronice, Fisa de inscriere va fi atasata la mail impreuna cu lucrarea.
Data limita de predare a eseurilor este 1 mai 2009. Eseurile vor fi trimise, fie in varianta tiparita, prin posta, cu confirmare de primire, pe adresa IICCR, str. Gen. David Praporgescu, nr. 33, sector 2, Bucuresti, cod 021966, fie in varianta electronica la urmatoarea adresa e-mail: concurseseu@iiccr.ro . Emitentului i se va confirma automat primirea e-mailului sau.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.