Elevii brasoveni instruiti asupra afectiunilor hepatice

Elevii brasoveni instruiti asupra afectiunilor hepatice

0 87

Directia de Sanatate Publica Brasov impreuna cu Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice lanseaza un program de informare si educare a elevilor brasoveni privind afectiunile hepatice.
Programul a inceput ieri la Colegiul National “Dr. Ioan Mesota” unde doamna doctor Georgeta Negoita, sefa Biroului de Promovare a Sanatatii, a tinut timp de doua ore o prelegere unde le-a explicate elevilor claselor a VII-a ce inseamna afectiunile hepatice pentru organism, cai de transmitere si modalitati de preventie. Marinela Debu, presedintele Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice a declarat in presa brasoveana: „Ne-am lansat de curand, iar actiunea aceasta este extrem de importanta pentru ca pune accentul pe preventie. Faptul ca elevii au posibilitatea sa afle mai multe despre virusurile hepatitei B si C reprezinta un pas inainte pentru constientizarea pericolului reprezentat de afectiunile hepatice”.
In tara noastra aproximativ 2 milioane de romani sunt suferinzi de hepatita cronica de tip B sau C. Aceste boli netratate pot produce ciroza hepatica.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.