Elevii au sustinut prima teza cu subiect unic

Elevii au sustinut prima teza cu subiect unic

0 145

Peste 200.000 de elevi de clasa a VII-a au sustinut, vineri, 4 mai 2007, prima teza cu subiect unic, la matematica. Ministrul Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, a extras vineri dimineata varianta de subiect cu numarul 5. Imediat dupa ce ministrul a extras varianta de subiect, inspectorii scolari au multiplicat foile de concurs. Elevii au avut la dispozitie 50 de minute pentru a rezolva subiectele.


Ponderea notelor obtinute la tezele unice va fi de 25% din media trimestriala, fara a avea vreo influenta in admiterea elevilor la liceu.


Rezultatele tezelor nu vor putea fi contestate, iar elevii care au fost prinsi copiind in timpul examenului au primit nota 1. In timpul tezelor, elevii au fost supravegheati de doi profesori, de alta specializare decat cea la care se sustine teza. Elevii care din diferite motive au absentat, vor putea sustine examenul in data de 5 iunie 2007.


?


Grad de dificultate mediu


Ministrul Educatiei Cristian Adomitei considera ca subiectele au avut un grad de dificultate mediu. „Am extras varianta cu numarul cinci, dar sper ca toti elevi vor lua nota 10. Din acest moment, subiectele vor fi extrase din seif si distribuite in intreaga tara de la centrul de date”, a declarat ministrul.


Urmatoarea teza cu subiect unic va avea loc pe data de 10 mai, la limba si literatura materna, si pe 17 mai, la Limba si Literatura Romana.


Dupa examen, elevii de clasa a VII-a vor sustine, pe data de 10 mai, teza la limba si literatura materna, iar pe 17mai – teza la limba si literatura romana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.