Elevii au rezolvat varianta 10 de subiect la Limba romana

Elevii au rezolvat varianta 10 de subiect la Limba romana

0 59

Elevii claselor a VII-a si a VIII-a au trecut marti, 13 mai, prin emotiile unei noi probe a tezelor cu subiect unic, cea la limba si literatura romana. Aproximativ 430.000 de elevi din intreaga tara au avut de rezolvat varianta de subiect cu numarul 10. Examinarea a durat doua ore, din momentul in care elevilor li s-a comunicat subiectul tezei.
Tezele vor fi corectate in centre special desemnate in acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Profesorii au la dispozitie trei zile pentru corectarea tuturor tezelor, in baza unui barem care va fi afisat, dupa examen, pe www.subiecte2008.edu.ro.
Ultima teza a sesiunii sustinute de elevii de gimnaziu va fi cea de la matematica, de pe 16 mai, urmand ca pe data de 29 mai sa fie depuse eventualele contestatii.
La sesiunea curenta a tezelor cu subiect unic sunt asteptati sa participe, la toate probele, 218.290 din clasa a VII-a si 212.291 din clasa a VIII-a. Elevii care absenteaza din diferite motive vor putea sustine proba in perioada speciala din lunile mai si iunie.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.