Elevi – traficanti de droguri

Elevi – traficanti de droguri

0 88

In Piata Sfatului a fost retinut un tanar asupra caruia au fost gasite 11 grame de cannabis, pe care acesta urma sa le vanda unui amator care ar fi dat in schimb 600 lei. Tanarul era filat de cateva luni, fiind banuit de politistii de la DGCCO – DIICOT ca se ocupa cu asemenea comert si ca el insusi este consumator de droguri.
Politistii aflasera, prin metode specifice, ca tanarul va fi in acea zi cu „marfa” spre comercializare asupra lui.
B.R. este elev la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” si este in varsta de 17 ani, deci copt pentru puscarie.
La aceasta indeletnicire B.R. era ajutat de inca doi complici, ambii retinuti initial, in arest ramanand insa doar G.H., si el elev, insa la Colegiul Tehnic „Iosif Silimon”, al treilea retinut, initial pentru 24 de ore, fiind S.A., tot din Brasov, in varsta de 26 de ani, acesta urmand sa fie judecat in stare de libertate, deoarece el detinea droguri doar pentru consum propriu, nu pentru a-l trafica, riscand totusi o pedeapsa intre 2 si 5 ani de puscarie.
La perchezitiile efectuate la domiciliile celor doi, precum si asupra lor, s-au mai gasit 8,43 grame hasis si 50 grame cannabis. Astfel, B.R. si G.H., din pacate doar elevi, risca sa stea dupa gratii intre 3 si 10 ani, in calitate de „dealeri”, dar si de consumatori de droguri de risc.
Este pacat ca mirajul unor bani, in cazul traficului, si a unor stari mai deosebite, in cazul consumului de droguri, oricare ar fi ele, frang aripile unui zbor nici macar bine inceput a unor tineri care, poate, aveau si alte perspective in viata decat ani de puscarie si toate necazurile de dupa aceea. Iar capeteniile unor asemenea gasti de traficanti, cei care promoveaza in randurile tinerilor asemenea obiceiuri, nu ar mai trebui sa fie judecati – mai ales ca exista indulgenta provocata de bancnote fosnitoare si frumos pictate – ci impuscati „accidental”, asa, in trecere. Si aceasta nu numai la noi, ci in intreaga lume, ca buruiana sa fie lovita cat mai la radacina.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.