Elevi intoxicati in tabara la Bran

Elevi intoxicati in tabara la Bran

0 200

Cateva zeci de elevi si o profesoar, cu totii aflati intr-o tabara de vacanta la o pensiune din Bran, au suferit o toxiinfecþie alimentara destul de grava.
Potrivit purtatorului de cuvant al Ambulantei Brasov, dintre cei 100 de copii consultati, nu mai putin de 33 dintre ei au fost transportati la Spitalul de Boli Infectioase Brasov, alti patru fiind dusi cu serviciul SMURD, cu varsaturi si diaree, adica simptomele unei toxiinfectii acute.
Necazurile au inceput joi dimineata, cand doi dintre elevi au prezentat primele simptome ale toxiinfecþiei. Medicul taberei a pus un diagnostic cu totul aiurea, care a facut ca solicitarea de ajutor prin 112 sa intarzie.
Pana la urma profesorii insotitori au solicitat serviciul 112, dupa ce au vazut ca tot mai multi copii au inceput sa aiba diaree si varsaturi.
Directia Sanitar Veterniara a deschis o ancheta in acest caz pentru a stabili de la ce s-au imbolnavit elevii. Din primele cercetari s-a constatat ca elevii fusesera serviti la masa cu snital si garnitura de legume natur, proprietarul pensiunii sustinand ca bolnavii trebuie sa se fi intoxicat cu ceva cumparat din alte parti, in timpul plimbarilor. Se pare insa ca, totusi, mancarea din tabara a cauzat imbolnavirea si acuma ramane de stabilit daca a fost vina celor din tabara sau a furnizorului de carne.
Copiii mai aveau de stat pana maine in tabara.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.