Elevi ecologisti

Elevi ecologisti

0 60

Cu ocazia Zilei Pamantului, elevii unor scoli brasovene au hotarat sa-i lamureasca pe adulti asupra pastrarii unui mediu cat mai curat si a impotantei unui mediu verde in viata noastra.
Astfel, elevii Liceului de Arte au plantat un arbore in fata scolii, aceasta „penru ca trecatorii sa-si aminteasca de necesitatea unei naturiurate” dupa cum declara o eleva care intentioneaza, cand va implini varsta, sa adere la o miscare ecologica.
De asemenea elevii Scolii Generale nr.22, inafara impartirii de pliante in care se atrage atentia asupra gradului ridicat de poluare a mediului inconjurator, cu urmarea schimbarilor climaterice, au mai plantat arbori si flori, rasaduri cumparate cu banii obtinuti prin valorificarea materialelor reciclabile.
Tot cu aceasta ocazie a fost lansata revista „Cum luptam pentru o lume verde”, revista editata sub conducerea profesoarei Iris Hiriza, si in care elevii lasei a VII-a C demonstreaza dezastrul facut de oameni in padurile ce inconjoara Brasovul.
Cateva eemplare ale acestei reviste vor ajunge, dupa cate decara elevii-gazetari, pe birourile edililor orasului.
Tinand cont ca tinerii si elevii sunt constienti ce este de facut pentru viitorul lor curat si sanatos, adultii – parintii si bunicii lor – sunt invitati sa participe cat mai activ la primii pasi pe calea curatirii mediului in care traiesc.
In acest sens filiala Brasov a Paridului Ecologist Roman ii invita pe simpatizantii acestei idei la sediul brasovean, aflat pe str. Nic. Balcescu pentru discutii asupa a ce este de facut pentru preintampinarea unei catastrofe ecologice.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.