Elevi brasoveni bolnavi de gripa noua

Elevi brasoveni bolnavi de gripa noua

0 186

Ieri, Ministerul Sanatatii a confirmat diagnosticul de gripa noua sau asa-zis porcina pentru sapte elevi brasoveni ai Liceului „Honterus”, internati de joi la Spitalul de Boli Infectioase Brasov.
Pana in prezent in tara au fost depistate, in ultima saptamana, 50 de cazuri noi de imbolnavire cu A/H1N1, astfel ridicand la 222 numarul de pacienti infectati pe teritoriul Romaniei.
Centrul National de Prevenire si Control al Boli Transmisibile a raportat ieri 50 de cazuri noi de imbolnavire, inregistrate in saptamana 3-9 august 2009 pe teritoriul Romaniei. Printre acestea se afla si sapte elevi de la Liceul „Johannes Honterus”, care au fost spitalizati dupa ce s-au intors dintr-o excursie in Grecia si au prezentat simptomele acestei gripe.
In spital, elevilor li s-au recoltat probe care au fost trimise la Institutul National „Cantacuzino”, care, dupa analizele de laborator, a confirmat ieri diagnosticul de gripa noua.
Judetul nostru se afla pe locul doi la numar de cazuri in ultima saptamana, dupa Bucuresti, care a avut 20 de bolnavi, restul infectiilor fiind depistate in alte 11 judete din tara. In cele mai multe situatii, a fost vorba de focare in randul unor copii si adulti care au participat la excursii si tabere in strainatatea europeana.
Pana in prezent, la Brasov s-au inregistrat 34 de cazuri de gripa A/H1N1, dupa ce primul caz a aparut pe 3 iulie, iar cel mai mare grup din tara de infectare colectiva a fost depistat pe 23 iulie, in campusul de pe Colina Universitatii, caz descris de cotidianul nostru.
Ciudat mi se pare faptul ca, in toata aceasta tevatura, romanul pare mai rezistent decat occidentalii, cu toate ca o ducem mult mai rau din punct de vedere economico-social. Sa fie asta un soi de imunizare?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.