Elena Udrea tocmeste pielea ursului din padure

Elena Udrea tocmeste pielea ursului din padure

0 58

Ajunsa mare scula in parcarea basculelor, Elena Udrea incepe sa taie, in vederea spanzuratului. Ea il sacrifica pe Croitoru, hotarand ca un alt premier va fi nominalizat dupa alegeri si acela va fi al PD-L.
Secretarul executiv al PDL, Elena Udrea, a declarat ieri, la Galati, ca presedintele Traian Basescu va propune un alt premier, din PD-L, dupa alegerile prezidentiale, daca Guvernul Croitoru nu trece marti de votul Parlamentului.
Elena Udrea a afirmat ieri, la Galati, ca nu vede niciun motiv pentru care Guvernul Croitoru sa nu treaca, marti, de votul Parlamentului, in conditiile in care tara traverseaza o perioada dificila, iar clasa politica trebuie sa manifeste responsabilitate.
Dama insa a uitat sa precizeze ca responsabilitatea, in viziunea ei, inseamna: fa cum zic eu, altfel esti iresponsabil, lucru care sfideaza democratia.
„In mod normal, Guvernul ar trebui sa treaca. Nu sunt numai membri de partid PD-L, asta ca sa nu dam posibilitatea partidelor din Parlament sa creeze un pretext pentru a nu vota Guvernul Croitoru. Daca motivatia pentru care au facut ce au facut – adica au plecat de la guvernare, au dat jos un Guvern – este aceea ca erau nemultumiti de Guvernul Boc, desi este putin credibil pentru ca in urma cu doar doua saptamani erau inca membri in acest Guvern, atunci au acum ocazia sa arate ca le pasa de stabilitatea guvernarii, sa voteze Guvernul Croitoru. Numai oameni iresponsabili ar putea sa invoce orice pretext pentru a nu vota Guvernul Croitoru. Sper ca ei sa o faca. Daca nu, este evident pentru toata lumea ca nu este decat o strategie electorala si arata iresponsabilitatea unor politicieni”, a declarat Elena Udrea.

Si astfel, prin aratarea peste gard, Udrea dovedeste din nou o logica pur comunista, din vremea de trista amintire, aratand clar incotro s-ar indrepta tara in cazul unui al doilea mandat basescian.

Secretarul executiv al PDL a adaugat ca, daca Guvernul Croitoru trece de votul Parlamentului, „acesta este Guvernul pe care Romania il va avea”.
Adica vor continua, in ministere cheie, oameni incapabili – vedeti ca am fost fin si nu am spus snapani – iar cucoana isi va reprimi ministerul care i-a adus satisfactia unor fandoseli pe plaiurile romanesti si, probabil, si ceva in punguta, toate pe banii statului.

„Daca nu, orice alta structura este posibila”, a adaugat Udrea, precizand ca un alt premier nu va fi nominalizat de presedintele Traian Basescu inainte de alegerile prezidentiale.

„Nominalizarea unui alt prim-ministru – care poate fi o varianta – ar putea fi lasata dupa validarea presedintelui pentru al doilea mandat. Atunci si majoritatea in Parlament va fi una mult mai stabila in jurul PD-L”, a spus secretarul executiv al PD-L.

Intr-un asemenea scenariu, premierul va fi membru PD-L, la fel ca majoritatea ministrilor, potrivit Elenei Udrea.
„Cred ca dupa alegeri, daca Guvernul Croitoru nu va fi votat in Parlament, un eventual Guvern ar putea fi unul al PD-L, care a adus intotdeauna alaturi de el oameni din afara politicii, profesionisti pe anumite domenii. Daca acest lucru se va intampla, cel mai probabil si premierul va fi al PD-L”, a declarat Udrea.
Ea a adaugat ca, deocamdata, in partid nu sunt vehiculate nume pentru ocuparea pozitiei de premier dupa alegeri, PD-L concentrandu-si acum toate fortele in scopul crearii unei majoritati parlamentare favorabile Guvernului Croitoru.

Intrebata daca va dori sa faca parte dintr-un asemenea Cabinet, Udrea a raspuns afirmativ, spunand ca ar prefera tot portofoliul Turismului.

Este drept, iti trebuie mult tupeu ca sa faci asemenea afirmatii de tip comunist, am mai spus-o. Insa aceasta hotarare din viziunea Elenei Udrea izvoraste si din spaima urmarilor unui esec al lui Basescu, o asemenea varianta oferindu-i categoric disparitia, impreuna cu Basescu si inca vreo cativa sefi PD-L, de pe scena politica, activitatea ei desfasurandu-se, in continuare, prin Sali de tribunale in calitate de inculpata.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.