Elena Udrea De la Ceaslov la Academie

Elena Udrea
De la Ceaslov la Academie

0 190

Ministresa Turismului s-a aflat ieri la Brasov intr-o zi ultraplina, in care a bifat mai multe actiuni legate de domeniul pe care il pastoreste. Dar performanta Elenei Udrea n-a constat doar in numarul manifestarilor la care a fost prezenta: blonda de la Turism a reiterat in mic la Brasov cariera fulguranta care a dus-o pana in fotoliul ministerial. Printesa tichetelor de vacanta a reusit sub Tampa sa absoalva in aceeasi zi Prima Scoala Romaneasca din Scheii Brasovului, dar si ditai si ce-a dintati Academie de Ospitalitate din Romania, inaugurata tot in orasul nostru.

„Pe bune, nu e o poanta?
Vizita la Brasov a Elenei Udrea a stat de la inceput sub semnul culturii. Cel dintai obiectiv vizitat a fost Prima Scoala Romaneasca din Schei, unde preotul si profesorul Vasile Oltean a primit galant cu flori si sarutari de maini. Pe aleile din curtea Bisericii Sf. Nicolae, ministra Udrea afla ca aici se gaseste mormantul lui Nicolae Titulescu, la care doamna turistica a gangurit ministerial, blond si foarte nediplomatic: „Pe bune, nu e o poanta? Nici macar analele Muzeului Primei Scoli Romanesti nu retin vreun banc despre locul de veci al lui Titulescu, dar poate ca poantele din provincie nu se potrivesc cu cele de la Bucuresti. Vizita in muzeu, unde a vazut tiparnita lui Coresi, manuscrisul lui George Ucenescu, adevaratul autor al muzicii imnului national, si joardele cu care erau altoiti scolarii secolului XVI, au impresionat-o atat de tare incat, mai tarziu, la conferinta de presa, nu s-a abtinut sa marturiseasca faptul ca nu stia ca prima scoala romaneasca se gaseste la Brasov. Lacuna rascumparata insa chiar la iesirea din muzeu, cand doamna Udrea a promis ca va include locatia intr-un viitor circuit turistic.

Bani multi pentru turismul brasovean
Daca trusoul de voiaj al doamnei ministru n-a gemut de nimicuri culturale, a fost in schimb doldora de bani. Dupa prima scoala romaneasca, Elena Udrea a trecut la invatamantul de partid, unde a fost foarte darnica. La conferinta de presa de la PD-L, Udrea a facut public cuantumul fondurilor pe care ministerul pe care il conduce le-a alocat deja printr-o hotarare de guvern pentru statiunile Brasov si Predeal. 9.500.000 de lei sunt destinati amenajarii unui lac in Poiana Brasov, din care vor fi mentinute in functiune instalatiile pentru zapada artificiala, in timp ce statiunea Predeal va primi de la Ministerul Turismului 13.500.000 de lei pentru dezvoltarea domeniului schiabil si a partiilor de schi. Chiar si Consiliul Judetean Brasov va primi bani guvernamentali, in ciuda amintirii neplacute pe care Aristotel Cancescu i-a lasat-o Elenei Udrea dupa Targul de la Berlin, cand sefului judetului i s-a reprosat ca si-a atribuit un premiu castigat de intreg standul romanesc. Forul judetean brasovean va beneficia de 6.600.000 de lei de la minister pentru serviciile de salvamont si pentru reabilitarea traseelor turistice.

Academiciana ospitaliera
Dupa scoala si alocari de fonduri guvernamentale, Elena Udrea s-a intremat la inaugurarea primei Academii de ospitalitate din Romania. Institutia pregateste 100 de studenti pentru posturile de manageri de hoteluri si restaurante de 5 stele, dar si bucatari, receptioneri, cameristi sau ospatari. Directorul academiei, kenyan de origine, este consatean cu tatal celui mai puternic om al planetei, presedintele Statelor Unite, Barak Obama.
Cea mai puternica blonda a Romaniei a gustat cocteiluri si a ciugulit de licatese, aratandu-se incantata ca la Brasov se scoleste in premiera personalul de inalta tinuta de care duce lipsa turismul romanesc.

Udrea, pe cai (lipitani) mari
Ziua densa a Elenei Udrea s-a incheiat la Fagaras. Ministra a vizitat herghelia de cai lipitani de la Sambata, unde a ramas impresionata de frumusetea, eleganta si statura bidiviilor de rasa. Detalii anatomice cu care pare obisnuita, fiind la randul ei pe cai mari de cand tine haturile turismului romanesc.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.