Elena Basescu isi varsa oful

Elena Basescu isi varsa oful

0 153

Vazand ca tot mai multi o privesc, de cand si-a pus la coif si pana de candidata la plimbari prin Belgia, ca pe fetita lasata la intersectie sa zambeasca de doi bani, fatuca a mica a taticului Basescu se simte ofuscata de zambetul impasibil sau ironic al simplilor trecatori prin viata, care ii ghicesc limitele dintr-o privire. De aceea l-a rugat pe babac sa-i aranjeze o iesire pe sticla, ca sa-si verse si ea oful. Ca a intervenit babacul sau cei de la B1 TV au vrut sa-si salte audienta prin prezentarea unei emisiuni la concurenta cu cele de divertisment nu am putut afla. Cert este ca juna – vorba vine! – a aparut zilele trecute pe micul ecran, stricand buna dispozitie din multe case.
„Ma apropii de varsta de 30 de ani si m-am hotarat sa nu mai renunt cand vor adversarii mei, ci cand vreau eu.”
Personal nu cred ca are adversari. Cine-i prostul sa se ia la intrecere intr-un concurs de naivitate?
Dupa care fatuca a vorbit despre planurile ei de campanie in cadrul alegerilor europarlamentare.
„Mi-am ales ca teme de campanie pentru alegerile europarlamentare trei coordonate: energia, Dunarea si am ales sa ma implic in rezolvarea situatiilor critice ale copiilor care au cel putin un parinte plecat in strainatate si care au nevoie de sprijin. Mai mult, vreau sa fac in asa fel incat sa existe posibilitatea unui tranzit de marfuri direct intre Constanta-Roterdam, pentru ca orice subiect legat de mare si Dunare va fi un subiect sensibil pentru mine si tatal meu”, a afirmat Elena Basescu.
Uite, vedeti cum s-a transmis gena babacala, leganata de valurile oceanelor, in vajnica urmasa? Morile de vant cu care vrea sa produca energie nu sunt si nu vor fi instalate prea curand, atata vreme cat energia s-ar duce pe apa politichiei dambovitene. Iar Dunarea, precum si canalul Rin – Main – Dunare, nu au fost inventate pentru ca fiica marinarului sa taie la fiecare ecluza cate o panglica, ci pentru transport de mic tonaj, cum ar fi salupa care sa o plimbe, impreuna cu suita, si nu o sa vada numeni transatlantice pe acest canal. Daca ar fi fost posibil, nemtii ar fi aplicat de mult ideea.
„Nu am plecat in campanie ca sa castig, ci ca sa nu renunt”, a schimbat Elena subiectul.
„Eu imi doresc ca partidul meu sa mearga pe electoratul lui, iar eu sa merg pe electoratul meu, pentru ca nu vreau sa le iau din puncte. Eu sper sa pot sa-i fac pe tineri sa vina la vot.”
Cum, „partidul meu”? Parca este independenta. Cine a uitat, ea sau eu? Iar chestia cu renuntatul ii dovedeste doar incapatanarea orgolioasa, ca la tac-su.
Elena Basescu a povestit si despre experienta sa de la Bruxelles.
„Am avut un stagiu de opt luni in Parlamentul European la cabinetul actualului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, iar, aici, vreau sa precizez faptul ca politica la Bruxelles este foarte diferita de politica din Romania. In Romania nu as fi avut decat divergente. La Bruxelles politica se face constructiv, nu ca in Romania”, a dezvaluit Elena Basescu, fara a specifica faptul ca cei de la Bruxelles nu au pe cap un exemplar ca scumpul ei tatic.
Dupa care fata cea mica a presedintelui a vorbit si despre declaratia lui Traian Basescu legata de legea majorarii salariilor profesorilor.
„L-am apreciat pe tatal meu, pentru ca e omul care niciodata nu a fugit de responsabilittai si pentru ca a recunoscut ca a gresit, lucru care trebuia facut de la inceput si de alti politicieni. Mai mult, tata ma lasa sa ma descurc singura si doar m-a intrebat daca ma descurc. Nu se implica si nu se va implica in campania mea”, a marturisit Elena Basescu.
Eu vad ceva normal in faptul ca-si admira tatal. Cine altul aduce banet cu ghiotura in casa, cine i-a luat masinuta de teren smechera, cine ii propteste spatele si o impinge – sau incearca – din spate? Iar faptul ca nu se implica in campania ei este o barba de batran calugar.
Elena Bãsescu este de acord cu votul obligatoriu
„Eu sunt de acord cu votul obligatoriu, dar societatea nu este pregatita in prezent pentru asta. Cred ca peste patru sau opt ani ar fi binevenit un astfel de sistem si in Romania, pentru ca, în Grecia, votul este obligatoriu, iar in Republica Moldova, cetatenii moldoveni se lupta sa isi obtina cetatenia ca sa voteze, iar tinerii din Romania nu vor sa isi exercite dreptul de a vota”, a explicat Elena Bãsescu.
Uite unde zacea civismul! Obligativitatea votului nu i-ar aduce nici ei, nici partidului condus de dragul ei tatic, mai multe voturi. Asa ceva ar semana leit cu fosta munca voluntara obligatorie. Si chiar acceptand faza, nu i se pare ca s-ar clatina al naibii de tare scaunul taticului si al intregului PD-L?
Iar cepul la butoiul cu bune intentii Elena Basescu il pune cand afirma ca vrea sa obtina voturi si de la romanii din strainatate.
„O sa merg si in Spania si Italia si in alte state unde sunt romani, pentru a aduce voturi, si chiar daca nu o sa reusesc, cel putin am incercat”, a spus Elena Basescu.
Nu mai am decat o singura intrebare: pe ce bani va calatori juna, care a declarat, la anuntarea candidaturii, a este leftera si nu are un sfant pentru campanie? Oare fata asta se crede chiar asa mare scula pe bascula?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.