Elena Basescu, inocenta din buda politica

Elena Basescu, inocenta din buda politica

0 91

Elena Basescu a afirmat la Cluj, ca se considera „veriga vulnerabila” a tatalui sau si crede ca situatia va fi aceeasi atat timp cat ea va ramane in politica, dar spera ca, dupã campania electorala, lumea sa nu o mai catalogheze „agramata” si „toanta”.
Adica peste noaptea alegerilor isi pierde atributele, ca bolnavul de tifos parul? Sau isi va intocmi bikini albi din zdrentele Dezdemonei?
„Sunt un instrument, sunt acea veriga vulnerabila pe care o are tatal meu. Imi doresc ca dupa aceasta candidatura sa nu mai fiu neaparat acea veriga, dar probabil ca o sa raman foarte mult timp de acum inainte, atata timp cat o sa fiu in politica, dar poate nu o sa ma mai faca lumea agramata si toanta… ‘Toanta EBA’, cum am vazut in foarte multe ziare”, a spus Elena Basescu, intr-o conferinta de presa, la Cluj.
Ma intreb cine o pune sa nu se retraga din politica, si atunci tacerea ar fi de aur. Si-mi amintesc cum acum cateva zile declara ca vrea politica. La menopauza inca nu poate fi ca sa fie asa de sucita. Ramane doar prostia care nu-i da branci spre stabilitate. Sau instabilitatea fecioarei traind printre calugari aprig pacatosi.
Mica Basela a precizat ca s-a considerat, la un moment dat, veriga slaba a lui Traian Basescu pentru ca a „gresit un plural al unui cuvânt” si s-a „încurcat” la un discurs, „lucruri scuzabile foarte multor tinere la inceput de cariera [in care cariera? politica nu inseamna sa preacurvesti tot timpul, n.a.], dar lucruri care nu i-au fost scuzate Elenei Basescu”.
Normal, nu toate tinerele candideaza pentru europarlamentare!
„Da, la un moment dat am fost… punctul de atac al tatalui meu. Eram fiica nu foarte scolita”, a spus Elena Basescu.

Fiica cea mica a presedintelui a mai spus ca a candidat ca independent pentru PE deoarece nu a dorit sa ii faca rau in primul rand lui Traian Basescu, dar si partidului si ei insasi. De parca mai avea ce rau le face! Ea a sustinut ca, fatza de candidatii altor partide, a reusit sa-si transmita mesajul mai bine in aceasta campanie electorala.
Intr-o poezie de a mea exista o strofa: /printre hoti, printre borfasi/printre curve si apasi…
.”O sa vreau sa vad si eu, la sfarsitul campaniei, cine a reusit sa isi trasmita mesajele cel mai bine: Elena Basescu, care a avut niste teme, nu sunt teme multe, a avut doar doua teme. Consider ca sunt suficiente pentru ca, atata timp cat ai proiectul politic stufos al unui partid, nu ai cum sa rezolvi absolut tot.”
De parca galantarul vietii ar prezenta spre oferta doar pulpe de puicuta si copite de porc!
„Eu mi-am ales doua teme care ma caracterizeaza”, a precizat Elena Basescu, amintind ca, daca va ajunge in Parlamentul European, va activa in grupul PPE si va face in asa fel incat macar una dintre ideile ei de campanie – sprijin pentru copiii afectati de migratia fortei de munca si canalul maritim Constanþa-Rotterdam – sa fie sustinute si de europarlamentarii PD-L.
Oare tanara si nelinistita Elena Basescu nu stie ca si ea face parte din speta copiilor de babaci migrati unde nu le fierbe oala, adica la loc nepotrivit, iar legatura pe apa dintre Constanta si Rotterdam exista prin canalul Rhein – Main Donau, cu prelungire prin canalul Dunare – Marea Neagra? Sau poate realizarea acestei cai navigabile va exista doar cu ape si maluri porticalii?
In orice caz, inconsecventa in declaratii a Elenei Basescu demonstreaza tampenia ei de gandac fara aripi, tarator, impotent sa imite macar zborul. Vai de aceste exemplare!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.