Elena Basescu gandeste

Elena Basescu gandeste

0 102

Ca sa arate ca merita sa se marite cu Syda, Elena Basescu si-a expus, in Parlamentul European, unele ganduri despre deficitul commercial. Probabil a ajuns la fundul sacului personal si astfel a meditate si s-a documentat asupra acestei teme.
Fiica cea mica a presedintelui Basescu a avut marti, in plenul Parlamentului European, o interventie pe tema deficitului comercial si intrarii in zona euro.
“Consider ca orice stat membru trebuie sa fie pregatit pentru a adera la zona euro, altfel efectele asupra economiei nationale pot fi foarte negative. Instabilitatea economica a unor tari aflate sub umbrela euro trebuie sa fie tinuta sub control pentru a nu se rasfrange asupra intregii Uniuni. Economiile Greciei, Spaniei si Portugaliei au inregistrat in anul 2009 un deficit bugetar mare, datorita crizei economice globale, pe de o parte, dar si masurilor inadecvate promovate de propriile guverne nationale”, a spus eurodeputata PD-L

[Las’ ca are grija guvernul lui tac-su de Romania!].

Mezina prezidentiala a vorbit si despre tara noastra.
“Romania va prezenta planul de convergenta in zona euro pana la sfarsitul lunii februarie, conform negocierilor cu FMI si cu Comisia Europeana. Tara mea si-a propus in anul 2012 sa intre in mecanismul ratei de schimb, care reprezinta de fapt o anticamera a zonei euro, ceea ce ne obliga ca deficitul bugetar sa scada sub 3%.”

Cu o zi in urma, EBA vorbise iarasi, tinand sa laude un raport al colegului de partid, Theodor Stolojan:
“… sa felicit raportorul, pe domnul Stolojan, pentru munca depusa la raportul privind recuperarea creantelor. UE are nevoie de o legislatie comuna, aplicata uniform in toate statele membre, privind combaterea fraudei si a evaziunii fiscale. Piata interna, precum si bugetul unui stat membru, pot fi afectate prin neplata oricarui tip de taxe sau impozite. Libera circulatie a capitalurilor si a persoanelor a facut necesara extinderea domeniului de aplicare a legislatiei. De la inceputul acestui an vor fi incluse si contributiile obligatorii la sistemul de securitate sociala. Un pas important in activitatea de recuperare a creantelor in interiorul UE este realizarea schimbului rapid de informatii. Faptul ca vor exista instrumente si formulare standard comune, ce vor fi traduse in toate limbile oficiale ale UE, va usura munca de zi cu zi a autoritatilor competente. Un sistem automatizat comun va permite rezolvarea cererilor mai rapid si cu costuri mai reduse.”

Si uite cum mademoiselle se apuca sa vandal castraveti la gradinari! Ma intreb pe cine o fi pus babaca-su sa-I scrie un discurs in fond searbad, fara noutati, scos parka din antichitate.
Dar are gagica activitate? Are!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.