Elefantul Basescu

Elefantul Basescu

0 166

Calin Popescu Tariceanu, poate nu asa de smecher, dar mai cizelat ca Traian Basescu, afirma despre acesta ca a calcat pe Constitutie precum un elefant pe o masa de bibelouri.
Intr-un fel, fostul premier are dreptate, caci presedintele Romaniei, Traian Basescu, este tipul de om care calca totul in picioare, numai ca sa-si atinga scopul. Omul de succes egoist, cu ciudate apucaturi de pirat ajuns la andropauza, imbinand siretenia nativa cu un populism ietin si folosind minciuna drept arma de induiosare a multora, schimbator ca un alizeu in care a dat nebunia, Basescu a fost toata viata oportunistul care a stat pe marginea soselei la „ia-ma, nene!”, dupa care, la prima curba, l-a azvarlit pe sofer din masina ca sa apuce el volanul.
Tariceanu a vrut sa fie plastic spunand:
„In 2005 au fost inundatii, in 2006 au fost inundatii, si in 2008, iar in 2007 a fost seceta, adica treceam dintr-o extrema intr-alta… plus Traian Basescu, care este o calamitate permanenta. Vedem pe actualul presedinte ca un elefant pe o masa cu bibelouri”.
Probabil s-ar mai putea adauga despre Basescu, atunci cand este comparat cu un elefant, ca are, la fel ca pachidermul, o minte care nu uita si este razbunatoare.
Dar fostul premier a uitat sa spuna ceva ce eu socotesc esential: nu o sa vezi niciodata vreun elefant dansand pe bibelouri de portelan daca nu-l pune acolo prostia omeneasca. Aceasta prostie omeneasca il face pe elefant sa iasa din jungla sa si sa se amestece in treburile bibelourilor civilizate, cu giumbuslucuri de circ pe trompa, dupa care isi arata firea de animal salbatic cand fraierii il baga prin casele lor.
Caci, in final, elefantul tot un animal greoiramane, care vrea sa aiba cat mai mult de pascut, el si turma lui. Ramane ca inteligenta umana sa-l determine sa se retraga inapoi in jungla lui, cu turma cu tot, si atunci bibelourile vietii cotidiene si ale unui trai mai bun vor ramane intregi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.