Electrocasnicele aruncate la întâmplare pun în pericol omul şi natura

Electrocasnicele aruncate la întâmplare pun în pericol omul şi natura

Ajunsă la Braşov, Caravana ECOTIC instalată până duminică în Livada Poştei, oferă informaţii despre componentele periculoase pe care le conţine aparatura de care ne debarasam uneori cu inconştienţă

Ajunsă la Braşov, Caravana ECOTIC instalată până duminică în Livada Poştei, oferă informaţii despre componentele periculoase pe care le conţine aparatura de care ne debarasam uneori cu inconştienţă. Braşovenii au la dispoziţie în weekend şi în cartiere 14 puncte de colectare a deşeurilor electrice şi electronice.
În perioada 4 – 7 octombrie braşovenii pot participa la o campanie de informare si colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.
Preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (maşini de spălat automate, TV, aragazuri, frigidere și combine frigorifice sau centrale termice) este gratuită pe baza programării la numerele de telefon 0742 400 404 / 0756 200 201 (apelabil de luni până duminică, între orele 9.00-18.00). O prezenţa importantă în campanie este Caravana ECOTIC, amplasată în Livada Poştei.

Organizatorii au pregătit o expozitie mobila în Livada Poştei care prezinta 10 tipuri de echipamente electrice şi electronice dezasamblate în scopul evidenţierii conţinutului reciclabil.
Fierul de călcat, telefonul maşina de spălat dar şi laptopul conţin multe componente periculoase, precum mercur sau cadmiu.
Caravana ECOTIC fost desemnata de Comisia europeana drept Best Environment LIFE Project in cadrul GREEN WEEK 2018.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.