Electorala de la Transporturi – reducerea numarului de accidente cu 50%!

Electorala de la Transporturi – reducerea numarului de accidente cu 50%!

0 432

Deși nu vor să rcunoască toate ministerele Guvernului Julien Cioloș sunt in campanie electorală. Produsele de campanie sunt deși se doresc a fi diversitate, raman limitate la vorbe ce sunt asamblate in strategii sau ordine (hotărîri de guvern). După cei de la Educatie, miercuri a venit randul celor de la ministrul Transporturilor care vin cică cu masuri ce urmaresc reducerea numarului de accidente cu 50 de procente. Deocamdata avem printre cele mai multe victime pe sosele.
Romania este, la nivelul Uniunii Europene, pe ultimul loc in ceea ce priveste siguranta rutiera. Statisticile ingrijoratoare ne arata ca, in anul 2014, 1.818 persoane si-au pierdut viata in urma unui eveniment rutier. Pe 2015, pe lista mortilor apar inca 75 de nume. Odata cu strategia, care a fost aprobata in luna octombie, autoritatile spera ca, pana in 2020, sa reduca la jumatate numarul accidentelor rutiere.
Planul are 10 puncte. Interventia in cazul accidentelor devine o prioritate pentru autoritati care, conform strategiei, vor ca resursele existente sa fie alocate mai bine printr-o coordonare mai eficienta a dispeceratelor de urgenta. Autospecialele pentru descarcerare si ambulantele vor fi imbunatatite. In plus, vor fi cumparate mai multe elicoptere.
Vor fi introduse ore de Educatie Rutiera in gradinite, scoli si facultati. Administratorii drumurilor trebuie sa se asigure ca indicatoarele nu sunt furate ori distruse.
Conducerea preventiva va fi predata in scolile de soferi. Candidatii vor fi evaluati medical si pshihologic mult mai amanuntit. Soferii care au incalcat intentionat legea de mai multe ori vor fi consiliati.
In plus, se va investi si in pregatirea magistratilor, in asa fel incat sa inteleaga mai bine dinamica producerii accidentelor rutiere chiar daca nu tine de domeniul juridic.
Proprietarii autovehiculelor care au fost implicate in accidente rutiere grave vor fi obligati sa faca inspectia tehnica periodica dupa reparatie, daca vor sa conduca din nou.
Scolile de conducatori auto sunt si ele vizate si, pe langa controalele mai dese, vor fi instalate camere de luat vederi in toate salile si masinile de examen.
Conform planului de strategie rutiera, locurile din tara in care se produc cele mai multe accidente vor fi analizate in cadrul unui program de cercetare care va dura un an.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.