Ein Mann, ein Wort.

Ein Mann, ein Wort.

0 63

Klaus Johannis nu vrea sa dezminta caracterul etniei sale si declara, fara ezitare: “Sunt dispus ca, odata cu mandatul de investitura, sa semnez si o demisie in alb. Iar in acest sens primarul Sibiului nu se poate compara cu cele cinci minute basesciene, cand cu demisia.
Astfel, Klaus Johannis ar fi dispus, in eventualitatea in care presedintele Traian Basescu l-ar desemna in functia de prim-ministru, sa semneze, odata cu mandatul de investitura, si o demisie in alb, incepand cu data de 7 decembrie.

„Da, sunt dispus sa fac asa ceva, exact asa cum sunt dispus ca, in cazul in care ajug prim-ministru inainte de data de 7 decembrie, dupa 7, cand se cunoaste rezultatul, sa rediscut chestiunea. Este oferta pe care am facut-o din capul locului majoritatii care m-a propus. Nu vreau sa fiu absurd si nu am de gand sa ma tin de un scaun care probabil este la fel de bun si pentru altcineva”, a spus Klaus Johannis.

Cu puþin timp inaintea acestei declaratii televizate, Traian Basescu il acuzase pe Johannis, asa cum face de obicei ca sa bage cotite, in cadrul unei alte emisiuni televizate, ca sibianul nu a citit acordul cu FMI.
In replica la reprosul adus de seful statului, Klaus Johannis a spus ca „treaba cu FMI este in curtea ministrului Finantelor”.

„Traiesc cu impresia ca guvernul este condus de un singur om, dar nu cred ca acel om trebuie sa faca toata treaba si sa citeasca toate acordurile. Cred ca treaba cu FMI este in curtea ministrului Finantelor”, a spus Johannis.
Tot cu ocazia de mai sus, presedintele Basescu i-a reprosat lui Johannis ca ar fi un exponent al penelistilor, partid care a intrerupt acordul stand-by cu FMI in mandatul precedent, iar in 2009 s-a exprimat impotriva incheierii unui nou acord.
„Sunt de acord cu continuarea relatiei cu FMI”, a infirmat Johannis, in plus, reprosul presedintelui parandu-i-se a fi „fara substanta”.

Raspunsurile primarului nu l-au multumit insa, in cadrul aceleiasi emisiuni, pe democrat-liberalul Sever Voinescu, in opinia caruia „ne aflam intr-un moment in care problema este a primului ministru”.

„Raspunsurile lui Johannis chiar ma stupefiaza. Sa recunosti cu seninatate ca n-ai citit acordul cu FMI, dar vrei sa ajungi prim-ministru, ca nu poti, in esenta, sa spui nici ce vrei sa faci nici cu Legea pensiilor, nici ce vrei sa faci cu bugetul, mi se pare ca suntem intr-un moment in care problema este a primului ministru”, a spus Sever Voinescu, atragand atentia, totodata, ca „ne trebuie un guvern urgent, un prim-ministru apt sa gestioneze aceste probleme extrem de dure cu care se confrunta Romania astazi”

Cine l-a vazut pe acest Sever Voinescu isi poate da bine seama ca si el latra asa cum este pus sa o faca, ocolind pe dupa ultimul visin din livada si agatandu-se de orice inafara de tema in discutie.
Drept care neamtul i-a intors-o: „A fost evident ca unii vor incerca sa gaseasca nod in papura si altii vor incerca sa ma promoveze”, a replicat Johannis, motivand, totodata, gestul de a nu face niciun fel de comentarii legate de Legea pensiilor sau de acodul cu FMI.

„Nu doresc sa intru in detaliile legate de FMI, de pensii sau de Legea salarizarii unitare. Am un punct de vedere foarte clar in aceste chestiuni, insa nu vreau sa dau o tema suplimentara in discutia publica atata vreme cat nu am o calitate oficiala in acest guvern. Ar aduce in discutie punctul meu de vedere care, in acest moment, nu este relevant”, a incheiat Johannis.
Nu pentru ca am crescut si am trait multa vreme printre nemti, chiar daca sunt doar sasii nostri, dar orice om de bun-simt isi poate da seama ce diferenta mare exista intre intreg guvernul Boc II si sleahta basesciana si acest om sobru si care spune doar ce trebuie si doar la momentul potrivit. Ca, in calitate de premier, chiar si pentru scurt timp, ar fi adus multe si mari servicii tarii, mai ales in actuala conjunctura, este incontestabil, caci Occidentul si mai ales Germania l-ar fi agreat si s-ar fi uitat mai binevoitori la noi.
Dar credeti ca Basescu, in nimicnicia si egoismul sau, ar accepta ceva care sa strice ploile portocalii?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.