Eficienta da pe-afara la PNL Brasov. E chiar gravida

Eficienta da pe-afara la PNL Brasov. E chiar gravida

0 61

Eficientizarea cu care se lauda premierul Tariceanu cind decidea, saptamana trecuta, schimbarea din functie sase prefecti, dintre care cinci proveniti din randurile PD-ului, incepe sa-si arate consecintele. Doi dintre cei sase – mai precis dintre cei 3 deveniti subprefecti, ceilalti trei fiind retrogradati disciplinar la cea mai mica functie din administratie -au depus deja contestatie impotriva deciziei primului ministru. La Brasov, rocada dintre prefectul inlocuit Adrian Danu si fostul subprefect Adriana Dontu pare tot mai mult o masura luata in pripa, fara cea mai mica documentare prealabila. Nu neaparat din motive de persecutie politica, desi ar fi destule argumente pentru a sustine si acest capat de acuzare.


Se pare, insa, ca nici unul dintre consilierii destepti care isi fac veacul la Palatul Victoria nu i-au adus la cunostinta premierului nici macar datele anatomice ale celor propusi la avansare in locul celor schimbati. Degeaba dai bani grei pe sfaturile profesioniste ale lui Silberstein si Talberstein pentru sofisticate strategii politice, daca nu esti in stare sa afli detalii simple si omenesti. Cum ar fi acela ca doamna Adriana Dontu urmeaza in curand sa devina mama si isi va lua curand concediu de maternitate. Astfel ca scaunul de prefect urmeaza sa se vacanteze in viitorul cel mai apropiat, iar masura de eficientizare a premierului sa semene cu obsesia de a le face de petrecanie fostilor pedisti.


Duduia Dontu nici n-a asteptat sa simta primele simptome ca si-a reluat concediul medical pe care i-l intrerupsese vestea instalarii in scaunul de prefect. In mod cu totul previzibil, fostul prefect Danu si-a luat si el concediu de odihna pentru a-si linge ranile. Asa ca subprefectul Szakal Andras, ungur de treaba de la noi din popor, tine locul ambilor colegi, intr-un oras in care UDMR-ul nici nu visase macar sa negocieze postul de prefect.


Domnu’ Cancescu, cand mai sapati cate-un dusman de la PD si-l parati intru destituire la Guvern, trimiteti si niste propuneri de inlocuire mai ca lumea si mai eligibile. Altminteri, iar trebuie sa-si munceasca PNL-ul local creierii sa inventeze candidati competenti. Si nu-i usor deloc!


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.