Efectele gripei porcine la Brasov

Efectele gripei porcine la Brasov

0 173

Gripa porcina a inchis caminele studentesti din Brasov, ca urmare a aparitiei unor cazuri de gripa porcina printre participantii la o scoala de vara.
O astfel de scoala de vara urma sa mai fie organizata spre sfarsitul lunii august, dar, la recomandarea Directiei de Sanatate Publica a Judetului Brasov, conducerea universitatii a decis sa ceara organizatorilor sa gaseasca alte spatii de cazare pentru participanti. Organizatorii vor trebui acuma sa decida daca vor suspenda cursurile Scolii de Vara sau daca vor cauta alte solutii de cazare.

„Nu putem risca un nou focar pentru ca avem peste 4.300 de studenti pe care trebuie sa ii cazam in toamna. In primul rand, noi ne gandim la studentii nostri”, a declarat Ion Visa, rectorul Universitatii „Transilvania”.

Conducerea universitatii brasovene urmeaza sa decida in cateva zile si care va fi soarta studnetilor cazati in camine pe perioada vacantei, un camin fiind pus la dispozitia celor aproximativ 200 de studenti care si-au gasit de lucru in Brasov si nu au plecat in vacanta.

Ultimele patru persoane internate la sfarsitul saptamanii trecute la Spitalul de Boli Infectioase Brasov nu sunt infestate cu virusul gripei porcine, au dovedit-o testele de laborator ale caror rezultate au iesit negative.
Profesorul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals” din Bucureºti a confirmat acest lucru si a precizat ca perioada de carantina in care se afla locatarii caminului studentesc unde au fost descoperite cele 18 cazuri de gripa porcina se va incheia duminica. Chiar daca diagnosticul nu a fost confirmat pentru ei, cei patru studenti vor ramane internati si ei pana duminica, cand vor fi lasati „la vatra”, adica sa plece acasa impreunã cu ceilalti 18 participanti la Scoala de Vara, pentru care s-a confirmat diagnosticul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.