Efectele grasimii abdominale

Efectele grasimii abdominale

0 60

Autorul unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la centrul de cercetare Kaiser Permanente, Oakland, California, doamna Rachel Whitmer, declara ca studiul a fost inspirat de constatarea ca, in SUA, cam 50% din populatie sufera de depunerea grasimii in zona abdominala, mai ales incepand cu varsta a doua.
Pe langa deja cunoscutele urmari ale supraponderabilitatii – risc crescut de accidente cerebrale, diabet si accidente cardiace – echipa de cercetare a constatat asocierea surplusului de lipide cu sansa sporita de a da in dementa.
Tinand cont de aceasta noua descoperire ne putem da din nou seama cat de utila este miscarea fizica, gen mersul pe jos, cateva exercitii fizice care se pot face la domiciliu, urcarea scarilor cu picioarelesi alte asemenea, care ar trebui sa ne intre in obisnuinta, mai ales cand nu ne putem permite mersul la sala de exercitii fizice.
Indicate sunt si excursiile de la sfarsit de saptamana, la orice varsta – se intelege ca dupa puteri – mai ales ca zona Brasovului nu numai ca permite asa ceva, dar si imbie la aceasta activitate.
Si in acest caz apare, putand fi cu succes folosita, zicala: este mai usor sa previi decat sa vindeci.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.