Efectele crizei se propaga si la noi: au fost suspendate tranzactiile la...

Efectele crizei se propaga si la noi: au fost suspendate tranzactiile la bursa

0 78

Miercuri la ora 11, conducerea Bursei de Valori Bucuresti a decis suspendarea tranzactiilor. Masura a fost luata datorita prabusirii indicilor bursieri, indicele general scazand cu 10,68%, actiunile SIF cu 14,64% si indicele celor mai lichide 25 de companii cu 11,05%.
Potrivit Presedintelui Asociatiei Brokerilor, domnul Dan Paul, masura este in conformitate cu Regulamentul bursei, care prevede ca atunci cand scad foarte multe actiuni, nu mai sunt cumparatori pe anumite societati, alte situatii similare, tranzactiile bursiere sunt oprite. “Este panica, multa lume vinde actiuni. Acest lucru se intampla in toata lumea nu numai in Romania si ar trebui sa intervina calmul, pentru ca investitorii nu sunt rationali in momentul asta. Lumea se uita la America, America scade mult, toata Europa, Asia, e normal ce se intampla aici. E o furtuna mai mare”, a declarat Dan Paul.
Piata Bursiera romaneasca a urmat tendinta pietelor asiatice care s-au prabusit, indicele Nikkei al Bursei de la Tokio inregistrand o cadere de 9,38 %. Pe piata valutara intrebancara cursul de schimb al leului in raport cu euro si-a reluat tendinta de depreciere dupa ce ieri piata inregistrase un fenomen de stagnare. Cursul de referinta anuntat marti de Banca Nationala valabil pentru miercuri a fost de 3,927 lei pentru un euro.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.