Educatie rutiera la Liceul „Dr. Nicolae Rucareanu”

Educatie rutiera la Liceul „Dr. Nicolae Rucareanu”

0 373

Traverseaza DOAR prin locurile marcate! Asigura-te! Nu traversa niciodata in fuga! Da-i soferului suficient timp pentru a opri inainte sa traversezi. Fii prudent pe vreme rea sau intuneric! Sunt sfaturile date de politistii locali elevilor de clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic Silvic „ Dr. Nicolae Rucareanu”.

Traverseaza DOAR prin locurile marcate! Asigura-te! Nu traversa niciodata in fuga! Da-i soferului suficient timp pentru a opri inainte sa traversezi. Fii prudent pe vreme rea sau intuneric! Sunt sfaturile date de politistii locali elevilor de clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic Silvic „ Dr. Nicolae Rucareanu”. In cadrul lectiei de educatie rutiera adolescentii au fost informati cu privire la modul de comportare al pietonilor si al soferilor in trafic. Mai ales ca cei mai multi se apropie de varsta majoratului si isi doresc sa obtina permisul de conducere.
Un alt fenomen discutat a fost obiceiul generatiei tinere care nu se dezlipeste de telefon nici macar atunci cand se angajeaza in traversarea strazii, ceea ce le pune in pericol viata.
Elevii sunt constienti de pericol si spun ca astfel de sfaturi din partea oamenilor legii ar putea ajuta la evitarea multe tragedii. „Toti soferii ar trebui sa-si aminteasca ca au fost pietoni si important e ca soferii sa inteleaga ca pietonii nu stiu ce vrei tu sa faci” este parerea Ioanei Bardas, eleva in clasa a XI-a.
Politistii vor merge in mai multe scoli si licee din municipiu pentru a-i preveni pe scolari in legatura cu accidentele rutiere.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.