Educatie non-formala in Poiana Brasov

Educatie non-formala in Poiana Brasov

0 176

In acest week-end, in Poiana Brasov se va organiza un seminar pregatit de Asociatia brasoveana AtelieR pe tema educatiei non-formale.
Scopul acestui eveniment este promovarea educatiei nonformale drept componenta esentiala a educatiei pe intreg parcursul vietii, dar si in vederea cresterii calitatii proiectelor de tineret. Se urmareste, de asemenea, crearea unei platforme pentru schimbul de bune practici intre persoanele care lucreaza in domeniul tineretului.
Persoane care au experienta in domeniul educatiei nonformale vor sustine ateliere pe metode precum teatru forum, animatie stradala, photo voice, animatie socio-educativa, teatru labirint, open space, living library, public speaking, mentorat, educatie prin aventura, invatare prin experienta, teatru educational. Acestea sunt doar cateva din metodele de educatie nonformala ce pot fi folosite in proiecte de tineret, avand obiective clare de invatare si impact in randul participantilor.
La Brasov, vor participa 22 de persoane – profesori si reprezentati de ONG-uri de tineret. Educatia non-formala este vazuta ca o alternativa care ofera un set de experiente necesare, utile pentru fiecare copil, tanar sau adult, complementarizand celelalte forme de educatie prin anumite metode specifice.
„Educatia non-formala – unelte si valori” este finantat de Consiliul Europei, prin European Youth Foundation (Fundatia Europeana de Tineret).
Tinerii interesati de invatarea acestor metode alternative pentru a le putea aplica ulterior in activitatile lor pedagogice se pot inscrie in organizatia LEAP, Link Education And Practice, care cauta colaboratori-voluntari pentru proiectele sale de educatie non-formala!
Astfel de experiente de voluntariat, traininguri, stagii de practica, asociatii studentesti etc., ii pot ajuta pe cei interesati sa realizeze proiecte, sa lucreze in cercetare sau sa dezvolte strategii de PR.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.