Educatia ecologica la gradinita

Educatia ecologica la gradinita

0 120

O noua disciplina obligatorie va fi introdusa in programa scolara in anul scolar 2007-2008. Este vorba despre Educatia ecologica, materie care va fi studiata in invatamantul prescolar, primar si gimnazial, dupa ce manualele si ghidurile metodologice vor primi avizul Comisiilor din Ministerul Educatiei.


?


Proiect pilot derulat la Bihor


Sulfina Barbu, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), a explicat ca a avut o discutie cu ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, in urma careia acesta si-a declarat sustinerea pentru proiect. Manualele au fost elaborate in conformitate cu protocolul de colaborare dintre cele doua ministere, in cadrul proiectului Eco-Orizont.


Responsabilul MMGA a precizat ca educatia ecologica a fost predata pana acum in cadrul unui proiect pilot derulat in opt unitati de invatamant din judetul Bihor. „Educatia ecologica a fost predata in cinci scoli din Oradea, doua gradinite si o scoala din mediul rural. Contributia financiara a fost mixta, 5.000 de lei de la Inspectoratul Scolar Judetean Bihor si 10.000 de lei de la Consiliul Local Oradea”, a adaugat ministrul Mediului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.