Educaţia din România nu îi ajută pe tineri în alegerea carierei

Educaţia din România nu îi ajută pe tineri în alegerea carierei

0 138

Atunci când se decid, totuşi, părinţii sau profesorii le taie aripile, pentru că diferenţa între generaţii este prea mare. Este părerea Delegatului Tineretului din România la ONU, care a participat vineri la o întâlnire la Braşov de Ziua Mondială a Educaţiei

Atunci când se decid, totuşi, părinţii sau profesorii le taie aripile, pentru că diferenţa între generaţii este prea mare. Este părerea Delegatului Tineretului din România la ONU, care a participat vinerila o întâlnire la Braşov de Ziua Mondială a Educaţiei.

Pericolele din mediul online au fost o altă temă majora a discuţiilor.
De Ziua Mondială a Educaţiei organizaţii de protecţie copilului, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Poliţiei sau Centrului Antidrog au analizat modalităţile optime de prevenire şi combatere a abuzurilor în mediul online.
Poliţia ş ONG-urile au periodic proiecte şi programe pentru informarea tinerilor şcolari şi liceeni, confirmă comisar şef Mihaela Hermeneanu- reprezentant IPJ Braşov Problemele tinerilor nu sunt legate doar de mediul online.

Delegatul de tineret al România la Organizaţia Naţiunilor Unite a prezentat dificultăţile pe care le întâmpină tinerii la şcoală şi în alegerea carierei.
„Educaţia este strict teoretică nu practică, elevii nu-şi dau seama ce vor să devină iar dacă se hotărăsc totuşi le sunt tăiate aripile de părinţi sau profesori, pentru că există o mare diferenţă între aceste generaţii”, spune Vlad Măcelaru – Delegat de Tineret din României la ONU.
Ziua Mondială a Educaţiei se sărbătoreşte în peste 200 de ţări din lume

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.